Programma 2016-2017

feb
23
do
Auw Wieverbals
feb 23 @ 20:11
Auw Wieverbals

Op donderdag, de eerste dag van de Zittesje vastelaoves-6-daagse, vindt het eeuwenoude auw wieverbal plaats. Een traditionele gezellige avond in veel Sittardse cafés. Leuke acts, prachtige uitdossingen en veel verrassingen.

Op de Markt staat het Convent van Neit Prinse garant voor een staaltje duidelijke, recht voor de raap humor, met een grote mate van tijd- en plaatsgebonden improvisatie tijdens de Nach van ’t Auwt Wief. Uiteraard spelen de verklede dames daarin gewild of toevallig de hoofdrol. Ze kunnen hun act laten zien aan de Neit Prinse, die vervolgens op hun eigen manier jureren. Elke deelnemer ontvangt een speciale Neit Prinse jaarorde… Rond middernacht is bekend wie de beste act heeft.

Auw Wiever concert @ Café Duvelke
feb 23 @ 21:11 – feb 24 @ 00:11
Auw Wiever concert @ Café Duvelke

De Marottekapel vermaakt u met bekende carnavalsnummers

feb
24
vr
Scholierencarnaval
feb 24 @ 13:11 – 18:00
Scholierencarnaval

Vrijdag 24 februari kleurt de markt in Sittard rood, geel en groen van de jeugdige carnavalsvierders. Dan vindt het traditionele scholierencarnaval plaats. Het belooft weer een gezellige carnavalsmiddag voor de jeugd te worden in Sittard.

feb
25
za
’t Kanón van ’t Balkon
feb 25 @ 16:33 – 21:55
’t Kanón van ’t Balkon

Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje organiseert voor de 14e keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in. Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’.

Dit jaar starten we al om 16.33 uur met ’t Kènjer Kanon. De presentatie is in handen van Fieny en Roy Moerskofski met medewerking van:
– Nu al 6 Sittardse Basisscholen die hun medewerking hebben
toegezegd waarvan er inmiddels 2 aan de KVL finale mogen
deelnemen
– Plaatselijk aanstormend vastelaoves talent
– De nr. 1-2 en 3 van het KVL
– De nr. 1-2 en 3 van het TVK
– Diverse Zang en danceacts

Om 18.33 uur start ’t Kanon van ’t Balkon wat wordt gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen. De hoofdacts van deze editie zijn:
– Beppie Kraft
– Don Kiesjot
– Fabrizio
– Katja
– Marleen Rutten
– Spik en Span
– Toddezek
– W-Dreej

Verder:
– De winnaars van de liedjesconcoursen van de omliggende
kernen
– De 6 nummers van de Marotte CD met als winnaar 2017 Bart
en Lejao met Wae Oh Wae
– Het aanstormend nieuwe talent vanuit het TVK naar het LVK
– De sleutel overdracht door burgemeester Sjraar Cox aan de
Marotte prins 2017
– Een spectaculaire afsluiting door Trööt in de Gööt
– En nog meer, en nog meer en nog veel meer

Getracht wordt ook, indien nog niet geprogrammeerd en dit lukt, de winnaar van het LVK 2017 naar het Kanon te halen.

Vastelaovendconcért Philharmonie Zuid Nederland @ Schouwburg, Grote zaal
feb 25 @ 19:11
Vastelaovendconcért Philharmonie Zuid Nederland @ Schouwburg, Grote zaal

Ooit in het leven geroepen door André Rieu Senior is het Vastelaovendconcertuitgegroeid tot Dé Vastelaovendsklassieker. Dirigent Raymond Spons en zanger/presentator Sef Thissen laten horen hoe klassieke muziek onlosmakelijk is verbonden met de Limburgse Vastelaovend. Pakt uch bie dun erm en ga deze 6×11+9e editie mee naar het carnaval van onze oosterburen.

feb
26
zo
Grote optocht
feb 26 @ 12:55
Grote optocht @ Sittard | Limburg | Nederland

De Sittardse optocht is van uitzonderlijke kwaliteit en trekt jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers. De media, waaronder de televisie, besteedt veel aandacht aan dit kleurrijk en amusant schouwspel. Zo’n 3.000 deelnemers vermaken meer dan 2 uur lang het publiek, dat overigens gratis langs de route plaatsneemt. In de stoet presenteren zich na weken voorpret, verenigingen, buurten, families, vrienden en andere ‘Zittesje Laam-maekesj’ op een gezellige en carnavalistische wijze. Deze vonk slaat over naar het publiek.

feb
27
ma
Laammaekesj-konsèr @ Café Duvelke
feb 27 @ 14:33 – 17:03
Laammaekesj-konsèr @ Café Duvelke

Op maandag 27 februari vanaf 14.33 uur volgt het traditionele Laammaekesjkonsèr in café ‘’t Duvelke’. Inmiddels staat de 43e editie geprogrammeerd. Voor de laammaekesj en de neit-laammaekesj, die zich voor het tröötekonkoer op de Markt een beetje willen opwarmen, is het bezoek aan café ‘’t Duvelke’ een absolute aanrader.

Tröötekonkoer
feb 27 @ 14:33
Tröötekonkoer @ Sittard | Limburg | Nederland

Tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse organiseert stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd op maandag 3 maart weer de dag van de zaate hermeniekes, het tröötekonkoer. Ouderwetse en moderne Sittardse vastelaovesschlagers vormen de rode draad van dit muzikale kapellentreffen.

feb
28
di
Appelsienesjmiete
feb 28 @ 13:33
Appelsienesjmiete

Op dinsdag 28 februari vanaf 13.33 uur staat speciaal voor de jongste jeugd het traditionele appelsienesjmiete op het programma. De kreet “appelsiene, appelsiene, appelsie­ne” schalt deze dag weer vele malen door de historische Sittardse binnenstad. Op de Markt en omgeving delen tientallen fraai uitgedoste en onherkenbare laammaekesj (de zogenaamde hoeraes) duizenden sinaasappels uit

Maske Begrave @ Kogelvanger
feb 28 @ 23:11
Maske Begrave @ Kogelvanger

Zoals elk jaar wordt er op dinsdagavond 12-2-2013 om 23:11 op op de markt in Sittard verzameld. Van hieruit loopt de stoet langs de cafe’s de Putstraat op. De rouwstoet wordt begeleid door fakkeldragers en trommels. Vanuit de Putstraat gaat de tocht verder de Kolleberg op om uiteindelijk aan te komen in de Kogelvanger. Hier wordt de grafrede gehouden een ludieke toespraak met een terugblik op het afgelopen jaar, het maske begraven en wordt het carnavalsseizoen om 0:00 traditioneel afgesloten. Alle aanwezigen zijn ook uitgenodigd voor de koffietafel aansluitend op de Markt in Sittard.

mrt
1
wo
Heringbiete
mrt 1 hele dag

Op Aswoensdag Heringbiete in verschillende Cafés dan wordt rustig nagekaart over de vastelaovend onder het genot van een glas bier en een zure haring.

Essjekrutske haole @ Petruskerk (Grote kerk)
mrt 1 @ 19:00