In KRO Puberruil carnavalsvierder Luc ruilt met Occupy-sympathisant Dick

In de 3e aflevering van KRO Puberruil (dinsdag 25 september 21.20 uur, Nederland 3) carnavalsvierder Luc die ruilt met spirituele Dick

Voor de 16-jarige Luc uit Sittard bestaat er niet veel meer in het leven dan carnaval. Vanaf de elfde van de elfde staat voor Luc en zijn familie alles in het teken van praalwagens, verkleedpakken en de Marotte, de plaatselijke carnavalsvereniging waar Lucs vader secretaris van is. Luc is verslaggever voor MarotteTV en lijfwacht van Prins Carnaval himself. Niets om over te lachen, voor Luc en zijn familie is carnaval een bloedserieuze zaak. In de Randstad is hij nog nooit geweest en daar zul je hem ook niet snel vinden. Stadse Hollanders, daar heeft hij niks mee.

KRO / KRO Puberruil
KRO / KRO Puberruil

KRO / KRO Puberruil

De spirituele Dick, geboren en getogen in Abcoude vlakbij Amsterdam, is Ook kijken we naar het totale aanbod van spel casinolen en de presentatie daarvan: de grafische weergave, maar ook de speluitleg. een moderne hippie. Dick is 17 jaar en meestal te vinden in de grote stad, op krakersfeestjes en poëzieavonden. Daar draagt hij eigen geschreven gedichten voor. Dick: ”Het podium is een speeltuin voor mijn creativiteit!” Met zijn vrienden maakt hij muziek op de didgeridoo en discussieert hij over politiek en milieu. Dick is een wereldverbeteraar en heeft een aantal nachten doorgebracht in het Occupy-kamp in Amsterdam. ‘Weg met het kapitalisme!’.

KRO / KRO Puberruil
KRO / KRO Puberruil

KRO / KRO Puberruil

Zal Lucs horizon zich verbreden tijdens zijn verblijf in de Randstad? Laat Dick zich meeslepen door de gepassioneerde carnavalsvierders van de Marotte? En hoe brengt Luc het er vanaf als hij een gedicht moet voordragen op een podium in hartje Amsterdam?

Kijk naar KRO Puberruil, dinsdag 25 september om 21.20 uur op Nederland 3.