Opening carnavalsseizoen Sittard op 11e van de 11e.

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent opnieuw het nieuwe carnavalsseizoen met een gevarieerd programma op de sfeervolle historische Sittardse Markt. Voor de organisatie tekenen naast De Marotte, het Optoch Kommitee Zitterd, Horeca Markt, de gemeente Sittard-Geleen en sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje.

Natuurlijk is het onder het genot van een natje en een droogje weer volop genieten. Het Nieuwjaar van de rechtgeaarde carnavalist verdient een flitsende start. Uiteraard wordt de klok die aftelt richting de sleuteloverdracht tijdens ’t Kanon van ’t Balkon in de vastelaoves-6-daagse in werking gesteld. Daarnaast vindt de cd-presentatie van de Marotte-cd 2013 ‘Höbs doe ouch zo’ne zin?’ plaats en presenteert de Sint Petrusschool het kinderliedje 2013 ‘’t Kòkkerallebal’. Jazz Dance Swentibold laat de voetjes van de vloer gaan.

Zoals gebruikelijk zijn ook enkele Limburgse topartiesten te gast in het eeuwenoude Marotterijk. Een mooi lijstje prijkt ook dit jaar op het affiche; Big Benny, Fabrizio, ’t Trumke en ’t Tröötje en Kartoesj zijn enkele namen. Speciaal deze editie is een ballonnenwedstrijd die voor extra kleur moet zorgen. Naast het showelement is er echter ook een super prijs te winnen, een rondvaart in de luchtballon van L1 voor 2 personen!

Kortom tijd om de verkleedspullen weer uit de kast te halen, het gezicht te schminken en goedgemutst richting het bruisend hart van de stad te gaan! Zitterd alaaf!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over de opening van het seizoen en De Marotte Zitterd via onze website, Twitter @Marotte_Zitterd en onze facebook pagina.