Ballonnenwedstrijd met ballonvlucht voor 2 personen als hoofdprijs!

Topartiesten tijdens opening carnavalsseizoen Sittard. Op zondag ‘de elfde van de elfde’ opent stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd het nieuwe carnavalsseizoen met een gratis toegankelijk feest op de Sittardse Markt.De duizenden mensen op het mooiste plein van de stad gaan een gevarieerde dag tegemoet; dik vier uur lang feest. Echte carnavalisten komen uiteraard verkleed.

De organisatie is in handen van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, stichting horeca Markt Sittard, sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, stichting Optochkommitee Zitterd en de gemeente Sittard-Geleen. Gezamenlijk trekken zij de kar voor de opening van het carnavalsseizoen, de festiviteiten rond de kinderoptocht en de Zittesje vastelaoves-6-daagse.

Aftellen…
Het programma start om 14.00 uur met een optreden van de Marottekapel om het publiek in de juiste sferen te brengen. Gedurende de hele middag treedt een keur aan artiesten op. Big Benny, Fabrizio, sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, Kartoesj en Mit de Trööt in de Gööt zijn zeker van de partij. Daarnaast ‘Zittesje sjnaak’ Tristan, de kènjer Schiffler en diverse Sittardse basisscholen. Jazz Dance Swentibold is, al bijna vanzelfsprekend, weer van de partij om enkele artiesten te begeleiden en voor showelementen tussendoor.

Stadsprins Funs II, Vorst Marot en burgemeester, tevens erecommandeur van De Marotte, Sjraar Cox Voor meer informatie over bonussen aangeboden door nederlandse online casino’s, bezoek deze pagina. openen het vijfde seizoen door de bekende klok, die aan het balkon van ‘De Kroon’ hangt, in werking te zetten. De klok telt af naar ‘’t Kanon van ’t Balkon’ op carnavalszaterdag. Op die dag om 23.11 uur staat de burgervader samen met de nieuwe stadsprins (de 82e!) op datzelfde balkon en draagt hij de macht symbolisch over aan de heerser over het Marotterijk. Wat zijn naam is, wordt pas op 5 januari tijdens Cirque du Marot bekend gemaakt. Wat zijn lijflied wordt, is bekend. Dat is de Marotteschlager 2013 ‘Höbs doe ouch zo’ne zin?’.Tijdens de presentatie van het zilveren schijfje worden diverse schlagers daarvan en het kinderliedje 2013 ‘Kókkerallebal’, gecomponeerd door René Haustermans en gezongen door de Sint Petrusschool, live gebracht. Doordat zanger Cyrille Niël met de Big Band Beeg op tournee is door Cuba wordt de Marotteschlager 2013 van cd gedraaid. Swentibold verzorgt wel de bijbehorende dans.

Ballonnenwedstrijd
Deze editie van het carnavaleske Nieuwjaar kent nog een bijzonder element. Voor alle aanwezigen bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan een ballonnenwedstrijd. Tijdens het in werking stellen van de klok vult de kleurenpracht van de ballonnen de hemel. Aan elke ballon hangt een kaartje en wiens kaartje op de verste plek van Sittard wordt gevonden en teruggestuurd, wint een ballonvaart voor twee personen met de luchtballon van L1.

In de kroegen aan de Markt vinden aansluitend nog diverse after party’s plaats. Sittard zal weten dat het nieuwe carnavalsseizoen geopend is!