Op zaterdag 7 januari om 20.11 uur vindt in de circustent
van het Limburgs kerstcircus (Haspelsestraat) de oetruipingszitting ‘Cirque du Teun’ van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. Een unieke combinatie van het bekende ‘Cirque du Marot’, circus en vastelaovend dus, en Toon Hermans. Het paviljoen is vanaf 19.45 uur geopend.

Circus en Sittards element

De traditionele elementen van de oetruipingszitting, de bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen uiteraard nog steeds de vaste ingrediënten van deze avond. Daarnaast uiteraard veel humor en kolder, een serieuze noot, liedjes van Sittards bekendste zoon Toon Hermans, maar ook diverse verrassingen.
Circusartiesten afgewisseld met optredens van Peter Vaessen (buut), zangeres Marleen Rutten en de Marotte cd-artiesten. De muzikale omlijsting is in handen van de Marottekapel.
Om 23.11 uur onthult Vorst Marot de naam van de 86e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Precies dit element sluit perfect aan bij de Marotteschlager 2017 ‘Wae oh Wae’. Tegelijkertijd gaan de Bielemen op pad om in cafés in Sittard het ‘Tillegram van de Pappegey’ te brengen. Het bekende affiche met naam en foto van de Marotteprins. Rond de klok van middernacht is de website www.marotte.nl voorzien van de naam en allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie en foto’s van de nieuwe stadsprins. Vanaf zondag bestaat de mogelijkheid het ‘Tillegram van de Pappegey’ hier te downloaden om het zelf op te hangen.

MarotteTV peilde in de binnenstad welke namen circuleerden.

Wae wurd sjtadsprins 2 (AK)
Wae wurd sjtadsprins 1 (AK)

Voorverkoop

Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Marottewinkel (damesmode Van Neer-Eijckeler, Brandstraat 11-15), geopend donderdag van 10-14 uur en zaterdag van 10-17 uur, en bij Toon Thuis (voormalige V&D aan de Markt). Raakt de zitting in de voorverkoop niet uitverkocht, dan zijn bij het circus vanaf 19.45 uur nog kaarten te koop.