Op zaterdag 25 februari organiseert sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje voor de veertiende keer in successie ’t Kanón van ’t Balkón. Een urenlange gevarieerde artiestenparade, opnieuw gepresenteerd door Wim Clerx en Maurice Gorissen, loodst Sittard de drie dolle dagen in.

Vanaf 16.33 uur tot een half uur na middernacht doet het feeërieke balkon van het historische pand ‘de Kroon’ aan de prachtige Sittardse Markt weer dienst als podium voor een keur aan artiesten.

Fabrizio

Voor voormalig warenhuis V&D is een tweede podium gebouwd. De succesformule, veel regionale artiesten en bekende toppers van buiten Sittard, blijft gehandhaafd. Al jaren genieten vastelaovesvierders uit de hele provincie en de euregio van een unieke sfeer. Die is eigenlijk nauwelijks te beschrijven. Als je tussen de mensen staat, beleef je vastelaovend in de puurste vorm! Dit komt mede door de vele speciale lichteffecten, ballonen, confettikanonnen, vlaggen, de historische gevels en de donkere hemel. Talloze verrassingen staan garant voor een unieke beleving van de eeuwenoude Sittardse vastelaovend!

‘t Kanönke

Het programma start opnieuw met ’t Kanönke, de junior editie, speciaal voor en door kinderen. Diverse basisscholen, waaronder Loedoes en de KVL-finalisten Sjtadssjool en Gustav Hoefer, verzorgen een optreden. Ook de nummers 1 tot en met 3 van het TVK, Lisa en de Zittesje kènjerkapel zijn van de partij. De lijst is langer. Benieuwd? Zorg dat je er bij bent en je hoort welke artiesten Fieny en Roy Moerskofski aankondigen.

Toddezèk

Even na 18.00 uur start de artiestenparade. Regionale artiesten uit omliggende kerkdorpen en buurten worden afgewisseld met optredens van bijvoorbeeld Fabrizio, Beppie Kraft, Toddezèk en Marotte-cd-artiesten. Daarnaast de LVK-finalisten Katja, Don Kiesjot, Marleen Rutten, Spik en Span en W-Dreej. Ook LKZH-winnaar 2016 Nuchter Vertroch verzorgt een optreden.

LVK-winnaar De Geliënde

Het officiële startschot voor de Sittardse vastelaovend wordt gegeven door stadsprins Bart II van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd om elf minuten over elf uur en gaat gepaard met heel veel confetti, een lichtspektakel en andere showelementen.

Beppie Kraft

Ook dit jaar overhandigt burgemeester Sjraar Cox onmiddellijk hierna de sleutel van de stad aan de stadsprins. De eerste burger vertrouwt daarmee de macht over de stad toe aan Bart Offermans. Bart & Lejao zingen de Marotteschlager 2017 ‘Wae oh Wae’. Deze editie eindigt met LVK-winnaar De Geliënde en een concert van Mit de Trööt in de Gööt. In het programma zitten uiteraard nog de nodige verrassingen.

Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’. De zesdaagse is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, horeca Markt Sittard, stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, Optochkommitee Zitterd en Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje.

Spik en Span

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Echter elke gebeurtenis kent een andere opzet en stelt andere eisen aan veiligheid. Dit betekent dat de Markt voor deze activiteit is afgesloten. Er zijn twee ingangen, aan de Limbrichterstraat en aan de Paardestraat. Vol is vol. En het is niet toegestaan bolderkarren, eigen drank e.d. mee te nemen. Bij de entree wordt controle uitgevoerd. Verder zijn er de volgende huisregels. Consumpties uitsluitend verkrijgbaar via de ‘Sjpaspas’ van stichting Horeca Markt Sittard.

Voor de laatste nieuwtjes volg je het evenement via Twitter @KanonBalkon of Facebook Kanon van het Balkon.