Tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse staat de maandag traditioneel in het teken van ’t Tröötekonkoer. De organisatie is in handen van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Ouderwetse en moderne (Sittardse) vastelaovesschlagers gespeeld door ‘zaate hermeniekes’ vormen dan weer de rode draad van een grandioos muzikaal kapellentreffen.

De Zittesje kènjerkapel

Verspreid over de historische binnenstad van Sittard staan er dit jaar een drietal kleine intieme podia: op de Markt, bij Café De Kup en ’t Sjterfhoes. Op de Markt wordt de dag om 14.44 uur officieel geopend door de Marottekapel met stadsprins Bart II en De Marotte, gevolgd door een optreden van de Kènjer Kapel.

Op de herkenbare muzikale tonen van de verschillende deelnemende kapellen worden de bezoekers vervolgens tot en met 18 uur door een geslaagde ´vastelaovesdaag´ heen geloodst. Elke kapel speelt minimaal drie keer een kwartier. Vanwege de eerder genoemde intieme podia is er een hoog ‘raak-aan-gehalte’ met de hermeniekes, waardoor de bezoeker echt tot de kern komt van het pure vastelaovend vieren.

Aafsjlaag Zitterd

Naast de Marottekapel en Kènjer Kapel completeren de volgende kapellen ’t Tröötekonkoer 2017: Sjwaegeleband, ´t Hermenieke, Noots Biejein, TisNiksenTwurtNiks, ´t Trumke en Tröötje, Aafsjlaag Zitterd en Hou op die Kis. Mit de Trööt in de Gööt zorgt weer voor een spectaculaire afsluiting op de Markt.