Naast de muzikale omlijsting tijdens de zittingen, verzorgt de Marottekapel traditiegetrouw ieder jaar een serie vastelaovesconcerten, onder andere in Café ’t Duvelke. Zo ook dit jaar tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse met het Auw Wieverkonser en het Laamaekesj-konser.

De Marottekapel, onder leiding van Jan Hungens, brengt tijdens haar concerten voornamelijk de Zittesje carnavalsschlagers ten gehore aan het carnavalsminnend publiek. Ook dit jaar verzorgt de Marottekapel het drukbezochte Auw Wieverkonser vanaf 21.11 uur tijdens de Nach van ‘t Auwt Wief op donderdagavond 23 februari in café ‘t Duvelke. Een concert waar de carnavalsschlagers uit volle borst stevig worden meegezongen. Dit zal ook het geval zijn op maandag 27 februari, tijdens het Laamaekesj-konser dat start om 16.00 uur, wederom in café ’t Duvelke.

Stadsprins Bart II te midden van de Marottekapel

Uiteraard is de Marottekapel weer prominent aanwezig tijdens het immens populaire evenement ‘t Kanón van ‘t Balkón op de Markt op zaterdag 25 februari. Het doel, maar ook de uitdaging voor de Marottekapel, is om zoveel mogelijk laamaekesj mee te laten zingen met onder andere het Sittardse volkslied, ‘Zitterd Allein’.

Verder is het een speciaal seizoen voor dirigent Jan Hungens. Hij viert zijn 11-jarig jubileum als dirigent van de Marottekapel. De Marottekapel heeft dit jaar weer genoeg muzikaliteit in petto en is weer nadrukkelijk aanwezig tijdens dit seizoen. Een onmisbaar element in de Zittesje Vastelaovend.