Op zaterdag 25 februari staat om 19.11 uur in stadsschouwburg De Domijnen Sittard het vastelaovendconcert van philharmonie zuidnederland op het programma.

In deze 5×11+9e editie laat het orkest weer horen dat carnaval en klassiek elkaar niet bijten. Daarom trekt het orkest onder leiding van dirigent Raymond Spons door de provincie met ditmaal een muzikaal uitstapje naar onze oosterburen, dus “pak uch bie d’n erm en kóm sjprènge op Beethoven, teeke zènge mit Kölsche leidjes, sjunkele op Kölsche leidjes en lache om heerlijke flauwekul”.

Op even geestige als gevoelige wijze vallen flauwekul en serieuze overpeinzing, de lach en de traan samen in een concert waarbij echte klassiekers en regionale meezingers broederlijk naast elkaar op het programma staan.

Sef Thissen loodst u door de avond die onder regie staat van Toneelgroep Maastricht. De zang wordt verzorgd door Sef Thissen, Suzan Seegers en Geralt van Gemert en ‘musicoloog’ Rudi Videc wijdt u op spitsvondige en humoristische wijze in in de melodieën van het vastelaovend. Dansgroep KV de Waggelerre zorgt voor spectaculaire dans op de bühne en natuurlijk mogen ook de L1 vastelaovendmedley en de prachtigste vastelaovendbeelden niet ontbreken.

Kaarten zijn te bestellen via www.philharmoniezuidnederland.nl en www.dedomijnen.nl.