Op zaterdagavond 25 maart 2017 was het weer zover. Het aanbieden van een geschilderd portret door de Vereniging Senaat van de Marotte aan oud-stadsprins Sander van Goethem. Een traditie die al tientallen jaren door de Senaat in ere wordt gehouden. Het was weer een gezellige en goed bezochte bijeenkomst in Brasserie Eigenwijs aan de Molenbeekstraat.

Na de ontvangst verwelkomde president Jack van Oorschot de gasten. Buiten de oud-prinselijke familie waren ook vorst Frits I met enkele leden van de Wieze Raod van de Marotte en het optochtcomité vertegenwoordigd. Hierna ging men over tot de onthulling. Oud-stadsprins Sander I kon zich hierna zelf bewonderen. Aan zijn reactie en lichaamstaal te zien, viel de creatie van senator Jan Ruigt in goed aarde.

Sander van Goethem (links) bij zijn portret, geschilderd door Jan Ruigt (rechts)

Het is traditie dat aan het einde van zijn regeringsperiode de stadsprins van De Marotte verblijd wordt met een dergelijk schilderij. Deze taak was eerder in de vertrouwde handen van oud-senator Jan de Wever. Vorig jaar schilderde genoemde senator Jan Ruigt het portret voor het eerst. Ook anno 2017 had senator Jan Ruigt deze taak op zich had genomen. Na de onthulling gaf de schilder nog een toelichting op het portret. Ook Sander van Goethem kreeg het woord en bedankte voor deze fraaie geste van de Senaat. Voor de laatste keer kon hij tot slot nog een keer zijn motto uitspreken.

De gasten werden ruim voorzien van een hapje en drankje, aangeboden door de Senaat en verzorgd door het team van oud-stadsprins Rámon Pfennings (stadsprins in 2009). Het bleef nog lang onrustig in de Molenbeekstraat…