Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent het nieuwe carnavalsseizoen op zaterdag 11 november vanaf 18.30 uur. Opnieuw bouwt De Marotte op het prachtige Kloosterplein een bij deze feeërieke entourage passend feest. In samenwerking met harmonie Sint Joseph is gezorgd voor een drankje.

Openingshandeling
Om 18.30 uur start de Marottekapel met een muzikaal welkom. Vervolgens een muzikale parade van nieuwe schlagers, die te vinden zijn op de nieuwe Marotte cd ‘Veer zeen Zitterd’. Het zilveren schijfje is deze avond voor de eerste keer te koop. Basisschool Overhoven zingt het Marotte kinderliedje 2018 ‘Konfetti’ en Sterre Cuypers het Marotte tienerliedje ‘Veer gaon d’r veur!’. Ook de top zes van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer, is te beluisteren.

ZVK-winnaar 2017 Gein haor baeter

Uiteraard de Marotteschlager 2018 ‘Veer zeen Zitterd’ van het duo Gein Haor Baeter, de opvolger van de schlager ‘Wae oh wae’ van Bart & Leon.

Er zijn natuurlijk ook enkele officiële handelingen, zoals de presentatie van de nieuwe Greutsje pin door Klup Kump Gout en de officiële openingshandeling. Deze gaat gepaard met verrassende elementen. Daarbij maakt de stadscarnavalsvereniging dankbaar gebruik van de mogelijkheden die de sfeervolle omgeving biedt. Regerend stadsprins Bart II en Vorst Marot verwelkomen de ‘vastelaovesvereiniginge van Groot-Zitterd’ met prinsen. De Narre voor de eerste keer met een nieuwe vorst.

Muzikale klanken zijn er ook van zaate hermenie TisNiksenTwurtNiks en LVK-winnaar 2017, duo de Geliënde uit Hulsberg .

Cyrille Niël

‘The voice of Zitterd’ Cyrille Niël verzorgt een optreden met bekende Sittardse carnavalsliedjes. En zoals in Zitterd een bekend gezegde luidt “en nog mee, en nog mee en nog väöl mee!”. Weten wat nog meer? Dan moet je er zeker bij zijn! Vanwege het vroege tijdstip en het weekend is het zelfs mogelijk om met kinderen naar het Kloosterplein te komen.

Glas heffen
Na het openingsfeest verspreiden de aanwezigen zich over de diverse Sittardse cafés, die de historische binnenstad rijk is. In de cafés zorgen de kasteleins en uitbaters voor toepasselijke muziek, met optredens en andere verrassingen, zodat iedereen het glas kan heffen op het nieuwe vijfde seizoen.

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen, verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!