Het Optoch Kommitee Zitterd is op zoek naar jeugdige wagenbouwers die een eigen carnavals-kar willen bouwen met hulp in de Optochthal… Doe mee!

Afgelopen jaar introduceerde het Optoch Kommitee Zitterd het project kèrkes. Het werd meteen een groot succes. Zelfs het NOS-journaal en het NOS Jeugdjournaal kwamen opnames maken in de Sittardse Optochthal.

Na het succes van vorig jaar, krijgt dit project dit seizoen natuurlijk een vervolg. Ten opzichte van vorig jaar zal de aanpak dit jaar nog verbeteren. Zo krijgt de jeugd dit jaar een volledig eigen bouwplaats in de Optochthal. Ook is er geïnvesteerd in de inrichting van de bouwplaats en in speciaal materiaal. Het Optoch Kommitee is er trots op dat ook dit jaar weer een groep ervaren wagenbouwers/optochtdeelnemers onder leiding van Jan Schaekens en Math van Hooren dit project voor hun rekening willen nemen.

Meedoen

Hebt u kinderen of kleinkinderen die alleen of met vriendjes onder begeleiding van ervaren wagenbouwers, een eigen mini-carnavalswagen willen bouwen voor de Kinderoptocht dan kunnen wij u helpen. Hebt u zelf geen karretje, geen probleem, dan stelt het Optoch Kommitee er één beschikbaar.

De kinderen krijgen eerst een intakegesprek, waarin een idee en een werktekening voor hun creatie wordt geboren. Vervolgens gaan zij aan de slag onder begeleiding van een ervaren wagenbouwer(maatje). Met hem wordt ook een werkschema gemaakt, waarbij het mogelijk is om op diverse middagen in de Optochthal actief te zijn. Dit alles met doel om mee te doen met de Sittardse Kinderoptocht op zondag 4 februari 2018. De bouwer(s) van het mooiste karretje zal dan uit handen van de Sittardse Stadsprins de Erewimpel ontvangen en mag bovendien meedoen in de Grote Optocht die een week later trekt.

Wilt u zich opgeven, wilt u informatie of heeft u vragen? Stuur een mail naar info@optoch.nl met uw gegevens. Dan nemen wij contact met u op.