Verschillende Sittardse deelnemers aan de halve finales van zowel het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL) als het Tiener Vasteloavesleidjes Konkoers (TVK) zijn doorgedrongen tot de finales.

In het Asta Theater te Beek stond de 2e halve finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestivalop het programma. De door CV de Doorzetters georganiseerde tweede halve finale kende acht deelnemers, waarvan er vier afkomstig waren uit de gemeente Sittard-Geleen. Uiteindelijk wisten drie deelnemers uit ‘Groot-Sittard’ een finaleplek te bemachtigen en zien we de Sjtadssjool met ‘Eine top vastelaovend’, basisschool Munstergeleen met ‘Geise mit’ en Sanne Creemers uit Limbricht met ‘Polonaise door de sjool’ op 28 januari weer terug in de grote KVL-finale in ’de Schakel’ in Reuver. Basisschool Overhoven behaalde met ‘Konfetti’ helaas deze zondag geen finaleplaats voor het KVL.

Sterre Cuypers streed later op de zondagmiddag in Gasterie de Dobbelsteyn in Doenrade voor een finaleplaats voor het Tiener Vasteloavesleidjes Konkoers (TVK). Ook zij behaalde met het Marotte Tienerleidje ‘Veer Gaon d’r veur’ de gehoopte plek in de finale voor het concours. De finale van het TVK vindt op zaterdagavond 19 januari 2018 plaats in zalencentrum de Hanenhof in Geleen.