Sittard – Dit jaar wordt de Marotte cd collectie aangevuld met het 29e schijfje, met als thema ‘Veer Zeen Zitterd’. De cd werd 11 november gepresenteerd tijdens de sfeervolle opening van het carnavalsseizoen op het Kloosterplein. Ook dit jaar zijn de liedjes geschreven door componisten en tekstdichters die de Zittesje vastelaovend een warm hart toe dragen. Het hoesontwerp is gemaakt door Marc Webers.

Marc heeft zich laten inspireren door het oude kenmerkende stadswapen van Sittard. Het wapen is met de hedendaagse beschikbare technieken speels geïntegreerd in de tekst en prijkt prominent op het kleurrijke hoesje. De productie en opnames waren ook dit jaar in handen van Studio Theelen te Munstergeleen. Inmiddels een samenwerking tussen de Marotte en Studio Theelen van alweer 45 jaar(!), een samenwerking waar de Marotte greutsj (trots, red.) op is.

De cd is vernoemd naar de titel van de winnende Marotteschlager ‘Veer Zeen Zitterd’ en telt in totaal acht nummers. De schlager 2018 ‘Veer Zeen Zitterd’ is geschreven door Ed Geilen en Petro Willems en wordt vertolkt door beide heren als duo Gein Haor Baeter. De liedjes 1 t/m 6 zijn de zes hoogst geëindigde nummers van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK) van dit seizoen. Liedje 2 ‘Kabáw’ wordt gezongen door Koeraasj en liedje 3 ‘Laef de vastelaovend’ is geschreven en vertolkt door Cyrille ‘The Voice’ Niël. Het duo Sjtóm Toeval zingt het liedje ‘Mós doe neit eine gaeve’ en de winnaars van vorig jaar Bart & Lejao zingen de mooie ballad ‘Blifs in mien hart’. Nummer 6 is voor nieuwkomers Jack & Ron met het liedje ‘Waat is ‘n Trumke zónger träötje’. Een lied met een knipoog naar het 4×11-jarig jubileum van sjtadskapel ‘t Trumke en ‘t Tröötje.

Daarnaast staat er dit jaar voor de tweede keer een tienerliedje op het zilveren schijfje, met de titel ‘Veer gaon d’r veur!’, gezongen door Sterre Cuypers. Het inmiddels traditionele Marotte kinderliedje van dit seizoen ‘Konfetti’ wordt gezongen door een groepje kinderen van basisschool Overhoven.

De cd is te koop voor slechts € 12,95 via de webshop van de Marotte (shop.marotte.nl) of bij de volgende verkooppunten: café de Kup, café ’t Sjterfhoes, Wollstreet, Primera, Fotografie Ton Dirkx, Eveline Mode en damesmode Van Neer Eyckeler Mode. Vanaf 16 december ook in de Marottewinkel (Brandstraat 11-15).