Officieel is hij al verschillende maanden in functie, maar vanaf de elfde van de elfde mag iedereen het wel weten, dat Luc Jacobs de opvolger is geworden van Peter Jamar als commandant en voorzitter van de Prinsegarde van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.

Het is niet helemaal verwonderlijk dat de jonge Luc Jacobs (22) als zodanig werd gekozen. Op dit moment is hij zelfs het langste van allemaal lid van de Garde, want in 2001 werd hij al als vijfjarig jongen ingelijfd. Ook dat was niet toevallig, want in die periode was zijn vader, de huidige ‘protokollis’ van De Marotte, Thijs Jacobs, actief in de Garde. De bekende appel valt dus niet ver van de boom.

Puberruil
Luc werd gevraagd zich beschikbaar te stellen en na een gesprek stelde hij zich ook verkiesbaar en werd gekozen. Voor Luc en zijn familie is carnaval een bloedserieuze zaak en dat beheerst een groot deel van hun leven. Vijf jaar geleden speelde hij de hoofdrol in het KRO-programma Puberruil. Luc, die niets op heeft met stadse Hollanders, moest in het hol van de leeuw een gedicht voordragen op een podium in hartje Amsterdam. Een zekere Dick uit Amsterdam moest zich onderdompelen in het Sittardse carnavalsfeest. Allebei hebben ze er zeer van genoten, aldus Luc, en het programma gaf tevens een andere inkijk op het carnavalsfeest. Op 25 september 2012 werd dit programma uitgezonden en ruim bekeken. Al met al een hele belevenis voor hem destijds.

Luc deed in die periode samen met Maurice Jessen ook verslag vanaf de Markt in Sittard van de kinderoptocht, interviewde kinderen tijdens die optocht en is ook actief bij Marotte TV. Na eerst te hebben gewerkt als commercieel medewerker binnendienst bij Leeuwenborgh, is hij nu actief als media-adviseur bij Bur046. Hierbij volgt hij in deeltijd de Hbo-opleiding bachelor commerciële economie.