Op zaterdag 6 januari vanaf 20.11 uur vindt in het Forum Theater (Engelenkampstraat 68 te Sittard) de oetruipingszitting van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd plaats. Een gevarieerde avond met officiële momenten, muziek, kolder en protocol. De zaal is vanaf 19.30 uur geopend.

Ridder en stadsprins
De traditionele elementen van de oetruipingszitting, de bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen uiteraard nog steeds de vaste ingrediënten van deze avond.

Huub Stassen met de buut ‘De Tiroler’

Daarnaast is er humor en kolder van buuttereedner Huub Stassen en het komische duo Upke Dupke. Muziek is er van de jongste Marotte-cd ‘Veer zeen Zitterd’ en van de Kellerjunges. De muzikale omlijsting en de afterparty zijn in handen van de Marottekapel.

Om 23.11 uur onthult Vorst Marot de naam van de 87e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Tegelijkertijd gaan de Bielemen op pad om in cafés in Sittard het ‘Tillegram van de Pappegey’ te brengen. Het bekende affiche met naam en foto van de Marotteprins. Rond de klok van middernacht is deze website voorzien van de naam en allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie en foto’s van de nieuwe stadsprins.

Vanaf zondag bestaat de mogelijkheid het ‘Tillegram van de Pappegey’ hier te downloaden om het zelf op te hangen. Na het weekend is op Marotte TV (www.marotte.nl/tv) tevens een reportage te zien.

Voorverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij de Marottewinkel (damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15), geopend donderdag van 10-14 uur en zaterdag van 10-17 uur. Raakt de zitting in de voorverkoop niet uitverkocht, dan zijn deze avond bij het theater nog kaarten te koop.