De Pappegey; lijfblad en symbool

‘Veer zeen Zitterd’ is tijdens dit carnavalsseizoen het jaarthema van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Ook het kolderieke jaarblad De Pappegey is dit jaar weer gevuld met komische artikelen, geestige gebeurtenissen en kleurrijke anekdotes waarin Sittard, haar inwoners en de ‘sjoone Zittesje vastelaovend’ centraal staan. Naast de papieren versie is er ook een gesproken versie van De Pappegey, die bestemd is voor blinden, slechtzienden en mensen die moeite hebben met het lezen van (dialect)teksten.

Kwalitatief glossy magazine
Traditioneel verschijnt op vrijdag/zaterdag voor de kinderoptocht de nieuwste editie van De Pappegey, die dit jaar voor de 137e keer wordt uitgebracht. Sinds enkele jaren betreft dit een kwalitatief glossy magazine, dat naast humor en grappige onwaarheden ook serieuze achtergrondartikelen bevat over onder andere Stadsprins León I.

Wat staat er in De Pappegey over
stadsprins León I en zijn broer Igor?

Hoewel de redactie de inhoud niet bekend maakt, geeft zij wel aan dat de lezer van De Pappegey weer dingen komt te weten van de nieuwe Stadsprins die we eerder nog niet wisten. Ook wordt er teruggeblikt op het afgelopen vastelaovessezoen waarin ex-Stadsprins Bart II voorop ging in de drie dolle dagen en verder bestaat de Pappegey uit ‘nog mee en nog mee en nog väöl mee..!’

Eerste exemplaar voor Stadsprins
Het eerste exemplaar van De Pappegey wordt in besloten kring uitgereikt aan Stadsprins León I en vanaf zaterdag 3 februari is het jaarblad weer voor iedereen beschikbaar.

Het ludieke blad is, dankzij de vele sponsoren, gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten in de stad, bijvoorbeeld de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11), boekhandel Krings (Brandstraat), sigarenmagazijn Augustus van Neer (Hoek Markt), Bruna Sittard (Gruizenstraat), Hendriks Carnaval (Rijksweg Noord 22), ’t Kallebeske (Steenweg 33), AS Luchies (Walstraat 26), VVV Limburg (Rosmolenstraat), Eveline Mode (Dempseystraat 16-18), Gijsen Optiek (Tempelplein 15), Shell (Dr. Nolenslaan 67), Jumbo Sittard (Romeinenstraat 2), Shell Leyenbroekweg, Albert Heijn (Brugstraat), Honings Roubrouks (Heistraat 30) en PLUS Boudy Postma (De Samaritaan 8), Coffee Mundo The Library, en Fotografie Ton Dirkx (Paardestraat).