In memoriam: erelid Lou Schmeits

Op 19 september bereikte ons het droevige bericht dat erelid Lou Schmeits (90) is overleden.

Lou Schmeits trad, nadat hij stadsprins in 1952 en door de watersnoodramp ook in 1953 was geweest, toe tot de Wieze Raod van De Marotte. Hij was in die tijd voorzitter van de buurt Sjteivig.

Als Marot was hij één van de initiatiefnemers van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK), stond hij met de Vief Naaze en andere humoristische creaties op vele podia en was hij jarenlang verantwoordelijk voor het verenigingsarchief. Ook was hij jarenlang penningmeester van de samenwerkende Sittardse verenigingen, die gezamenlijk eerst de halfeesten en later het alternatief sjöttefees organiseren.

Lou is medeoprichter van de vereniging Auwt Prinse Zitterd, waarbinnen hij elf jaar lang de voorzittershamer bediende. Daarnaast is hij lid van het Sint Rosacomité. Voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de broederschap Sittard-Kevelaar tenslotte heeft hij de hoge onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Sint Silvester’ mogen ontvangen.

Zijn echtgenote Jet speldt Lou in 2009 zijn 5×11-jubileumspeldje op

Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Jet en alle overige familieleden, vrienden en bekenden. Wij wensen hen veel sterkte.

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 26 september om 11.00 uur in de Sint Petruskerk (Grote Kerk) te Sittard.