Opening carnavalsseizoen De Marotte Zitterd op 11e van de 11e

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent het nieuwe carnavalsseizoen op zondag 11 november vanaf 18.30 uur. Opnieuw bouwt De Marotte op het prachtige Kloosterpleineen bij deze feeërieke entourage passend feest. In samenwerking met harmonie Sint Joseph is gezorgd voor een drankje.
Openingshandeling


Om 18.30 uur start de zaate hermenie TisNiksenTwurtNiks met een muzikaal welkom. Vervolgens een muzikale parade van nieuwe schlagers, die te vinden zijn op de nieuwe Marotte cd ‘1-2-3 Vastelaovend’. Het zilveren schijfje is deze avond voor de eerste keer te koop. En alleen deze avond voor de speciale prijs van slechts € 11,-. Openbare basisschool ‘De Sjtadssjool’ zingt het Marotte kinderliedje 2019 ‘TisNeitNiks’ en Veier-G het Marotte tienerliedje ‘Doe dao!’. Ook de top zes van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer, is te beluisteren. Uiteraard de Marotteschlager 2019 ‘1-2-3 Vastelaovend’ van het duo Sjtóm Toeval.
Er zijn natuurlijk ook enkele officiële handelingen, zoals de presentatie van de nieuwe Greutsje pin door Klup Kump Gout en de officiële openingshandeling samen met De Mander. Deze gaat gepaard met verrassende elementen. Daarbij maakt de stadscarnavalsvereniging dankbaar gebruik van de mogelijkheden die de sfeervolle omgeving biedt. Regerend stadsprins León I verwelkomt de ‘vastelaovesvereiniginge van Groot-Zitterd’ met prinsen.

                       
Muzikale klanken zijn er ook van drievoudig LVK-winnaar Spik & Span en Big Benny. En zoals in Zitterd een bekend gezegde luidt “en nog mee, en nog mee en nog väöl mee!”. Weten wat nog meer? Dan moet je er zeker bij zijn! Vanwege het vroege tijdstip en het weekend is het zelfs mogelijk om met kinderen naar het Kloosterplein te komen.

Glas heffen
Na het openingsfeest verspreiden de aanwezigen zich over de diverse Sittardse cafés, die de historische binnenstad rijk is. In de cafés zorgen de kasteleins en uitbaters voor toepasselijke muziek, met optredens en andere verrassingen, zodat iedereen het glas kan heffen op het nieuwe vijfde seizoen.
Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen, verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.