Op 11 november presenteerde stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd haar nieuwe cd getiteld ‘1-2-3 Vastelaovend’. Dit gebeurde tijdens de sfeervolle opening van het seizoen op het Kloosterplein. De cd is maar liefst het dertigste zilveren schijfje. Het hoesontwerp is wederom van de hand van Marc Webers van Studio MarQ. De productie en opnames waren ook dit jaar weer in handen van Studio Theelen in Munstergeleen.

Op de cd staat zoals gebruikelijk de winnaar van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer, dit jaar Sjtóm Toeval met de titelsong ‘1-2-3 Vastelaovend‘ gezongen door Thierry Dirkx en Maxime Tummers. Een compositie van Thei Wessels, die al menig maal de eerste prijs in de wacht wist te slepen bij het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer. Verder te horen op de cd, de winnaars van plek twee tot en met zes; ‘‘t Is eine jóng van ós!’, een compositie van Chrissy en Guus Steinen en Jan van Daal, gezongen door Koeraasj, ‘’t Aller aller aller’ van Theo Weijman en Mark Willems, gezongen door Liza en Max Schiffler, ‘Zolang mien vuit mich kènne drage’ met tekst van Sjohn Smeets en muziek van Gian Prince, uitgevoerd door Andrea Poddighe en Jos Meessen, ‘Mit de meziek mit’ van Gein Haor Baeter, ‘Mit de vastelaovend’, gecomponeerd door Phil Schaeken, gezongen door Fieny Mourskofski.

Verder is er traditioneel plek op de Marotte cd voor een kinderliedje. Dit seizoen ‘Tisneitniks’, gezongen door OBS ‘de Sjtadssjool’. Tekst en muziek door Thei Wessels. De Sjtadssjool bestaat in 2019 tweehonderd jaar en legt met dit liedje de link tussen de school en de Vastelaovend. Vorig jaar won de Sjtadssjool het KVL met het liedje ‘Eine Top Vastelaovend’.

Veier-G

Het zilveren schijfje wordt compleet gemaakt met het tienerliedje ‘Doe Dao!’, gezongen door Veier-G. Veier-G staat voor Veier Gezèllige Mechelkes genaamd Jada, Jazzamin, Jolie en Myrthe. Het liedje is geschreven door Myrthe en Marc Verblakt. ‘Doe Dao!’ is tevens ook de inzending voor het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) dit jaar. De voorronde van het TVK is op 24 november in het Forum.

De cd is dit jaar online beschikbaar via de bekende streamingsdiensten zoals o.a. iTunes, Spotify en Deezer. Inmiddels zijn ook oudere Marotte cd’s te beluisteren via streaming.

De cd is te koop voor slechts € 12,95 Marottewinkel (vanaf 15 december, Brandstraat 11-15), via de webshop van de Marotte (€ 14,50) (shop.marotte.nl) of bij de volgende verkooppunten: café de Kup, café ’t Sjterfhoes, Wollstreet, Primera, Fotografie Ton Dirkx en Van Neer Eyckeler Mode.