In het bekende ‘Tillegram van De Pappegey’ van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd stond zaterdagavond de naam van de 30-jarige Rob Goossens. De massaal aanwezige bezoekers van de oetruipingszitting beloonden deze bekendmaking met een daverend applaus.

Rob, woonachtig in Ophoven, groeide op in Munstergeleen en bezocht daar de ABC-basisschool. Hij studeerde HAVO en VWO op Trevianum en is er trots op één van de laatste lichtingen leerlingen te zijn geweest die les heeft gehad op de locatie Serviam nabij de historische binnenstad. Na de middelbare school studeerde hij Commercieel Management aan de HEAO in Sittard. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Marketing Specialist bij de regionale omroep L1.

Robs ouders hebben elkaar met vastelaovend leren kennen in Schtad Zitterd, de huidige stamkroeg van Rob. De aanstaande 88e stadsprins is daar lid van de spaarclub en de zaalvoetbal club. Samen met C.V. ‘Mit pien en muite’ organiseert hij de jaarlijkse Mansluujstehung, die hij ook diverse malen presenteerde.

‘Leidjes van vruiger’
Rob is oprichter en voorzitter van de Sittardse vastelaovesclub ‘C.V. ’n Bietje Wiejer’, waarmee hij ieder jaar o.a. de optocht loopt en een optreden geeft op de jaarlijkse vrouwluujzitting. Rob is ervan overtuigd dat zijn liefde voor die pure vastelaovend én de Zittesje leidjes ontstaan is in zijn jeugd. Samen met zijn ouders liep hij mee in optochten en vierden zij voornamelijk carnaval in de stad, bij Zaal Laumen aan de Putstraat en ’t Guliks Hoes in de wijk Ophoven. En natuurlijk ook in Munstergeleen waar hij opgroeide. Hij kan dan ook nagenoeg elk Sittards vastelaovesnummer meezingen. Vanaf 11-11 staat in huize Goossens steevast de Zittesje vastelaovesmuziek aan. Op een ouderwetse platenspeler draait hij dan voornamelijk de ‘leidjes van vruiger’ op vinyl. Daarnaast zingt hij in het vastelaovesduo Good Dul, waarmee hij al eens het liedjesconcours in het Haverriek gewonnen heeft en waarmee hij drie keer heeft opgetreden tijdens ’t Kanón van ’t Balkon. De aanstaande hoogheid was enkele jaren lid van de Pappegey commissie en is lid van de PR-commissie van de Marotteperpluu. Ook levert hij bijdragen aan de PR van de Zittesje revue.

Rob is naast vastelaovesgek, ook een enorme fan van The Rolling Stones. Samen met een aantal vrienden, zijn vader en sinds kort ook zijn vriendin Michelle bezoekt hij concerten van de band in binnen- en buitenland. Vorig jaar tijdens de vrouwluujzitting van de Flanelle Lèpkes mocht hij in de huid kruipen van zijn grote idool Mick Jagger.