Langzaam aan verplaatst het carnavalsgedruis zich van binnen naar buiten. Voordat echter de kinderoptocht op zondag 24 februari door de historische Sittardse straten trekt, sluit stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd de zittingenreeks af met het Finale sjpektakel. Deze laatste zitting van dit seizoen vindt plaats op zaterdag 23 februari om 20.00 uur in schouwburg De Domijnen.

Het Finale sjpektakel belooft weer een avond vol verrassingen, muziek, dans en kolder te worden. Net als voorgaande jaren vindt deze zitting plaats aan lange tafels en statafels op het podium van de grote zaal van de schouwburg. De Marotte Zitterd is er weer in geslaagd een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma op de bühne te kunnen brengen. Buuttereedner Bjorn Smits brengt zijn kampioensbuut van 2018 ‘Baerke de werme bekker’, terwijl Peter Vaessen als ‘Knotervot’ op het podium verschijnt.

Veier-G

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken met muzikale bijdragen van enkele Limburgse top artiesten waaronder Erwin en de LVK-finalist Sjtom Toeval met de Sittardse vastelaovesschlager ‘1,2,3 Vastelaovend’. Tijdens de laatste zitting mag ook de favoriete ‘band met een hoog kapel gehalte’ van stadsprins Rob I uiteraard niet ontbreken: Trööt in de Gööt. Meer muzikaliteit van eigen bodem door de jongedames van het Sittardse kwartet Veier-G met het Marotte tienerliedje ‘Doe Dao’. Met dit door Marc Verblakt geschreven nummer behaalde dit viertal onlangs de finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer. Ook zullen de leerlingen van de Sjtadssjool optreden en het kénjerleidje 2019 ‘Tisneitniks’ ten gehore brengen.

De uit het Duitse Tüddern afkomstige groep Rot Weiss laat met 19 man sterk verschillende garde- en showdansen zien. Laat u dus verrassen door dit gevarieerde programma. De muzikale omlijsting wordt vanzelfsprekend verzorgd door de Marottekapel. Tijdens de nazit verzorgt DJ Jeroen Laven de muziek.

Kaarten voor het Finale Sjpektakel zijn te koop in de Marottewinkel (Damesmode Van Neer Eyckeler, Brandstraat 11-15) en via de website van schouwburg De Domijnen. De entreebewijzen voor deze slotavond kosten 17,50 Euro.