Ieder jaar is de Marottekapel weer trouw aanwezig om carnavalsactiviteiten muzikaal te omlijsten. Jong en oud worden door de Marottekapel, voor het laatste jaar onder leiding van Jan Hungens, geamuseerd met bekende vastelaovessjlagesj. Tijdens haar concerten brengt de Marottekapel hoofdzakelijk de Zittesje carnavalsschlagers ten gehore aan het carnavals minnend publiek.

Naast de muzikale omlijsting van de Marottezittingen en de bekende Kollenberg- en Baenjezitting, kan tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse verder genoten worden van de muzikale klanken van de Marottekapel. Dit begint tijdens het altijd drukbezochte ‘Auw Wieverkonser’ op donderdagavond 28 februari in café ‘t Duvelke. Ook zal zij dit jaar weer de bomvolle markt uitdagen om tijdens ’t Kanón van ’t Balkon, op zaterdag 2 maart, uit volle borst mee te zingen met “Zitterd Allein”.

De Marottekapel heeft volop muzikaliteit in petto en is weer nadrukkelijk aanwezig tijdens dit seizoen. Zonder twijfel, een onmisbaar element in de Zittesje Vastelaovend.