Effe veurstjelle: Thei Winkler

Sinds dit seizoen maakt geboren Broeksittardenaar Thei Winkler (54), getrouwd met Gertie en vader van Céline en Nick, deel uit van de Wieze Raod van sjtadsvastelaovesvereiniging De Marotte Zitterd. Hij is actief bij de technische commissie, jeugdzaken en contacten met (buitenlandse) verenigingen.

Thei is in het dagelijks leven Supervisor bij Sitech Services. Al jarenlang is hij lid van de Grosse Kölner en samen met zijn gezin van Klup de Sjnaake uit Broeksittard. Hij was enige tijd lid van de Prinsegarde Zitterd. Bij activiteiten als het Sint Rosafestival, Oktoberfeest en Sint Joep behoort hij tot de vaste bezoekers. Zijn overige hobby’s zijn wandelen, wintersport, concerten bezoeken, motorrijden en reizen. Hij is supporter van Fortuna Sittard en 1e FC Köln. Daarnaast is hij steunend lid bij CV de Bessemebènjers in zijn woonplaats Born.

Van kinds af aan heeft Thei vastelaovend gevierd in Zitterd. Diverse keren is hij in de prijzen gevallen met deelname aan het tröotekonkoer. Ook als einzelgänger en köppelke heeft hij de nodige keren deelgenomen aan de grote optocht. De Marot wil vastelaovend in Zitterd breed uitdragen. Er voor zorgen dat de jeugd meer betrokken wordt.

Thei: “Vastelaovend moet meegaan met de huidige tijd, waarbij de Zittesje tradities en gebruiken in ere worden gehouden. Om dit doel te realiseren, zullen alle betrokken verenigingen de handen in elkaar moeten slaan en samenwerken, waardoor de aloude Zittesje vastelaovend tot ver buiten de stadsgrenzen wordt geprezen.”