Op vrijdag 1 maart is de historische Sittardse Markt weer het domein van de jeugdige carnavalisten. Op de tweede dag van de Zittesje vastelaoves-6-daagse staat sjolierevastelaovend op het affiche. Er is programma vanaf 13.30 tot ongeveer 18 uur.

Scholieren uit de hele provincie hebben daarom deze vrijdagmiddag met een speciale stift gemarkeerd in hun schoolagenda. Zij weten dat in het Marotterijk speciaal met en voor hen de vastelaovend geopend wordt.

Artiesten
Waar komt het in het kort op neer? Een bomvolle Markt, een uitgelaten sfeer en hier en daar een bierdouche. De historische markt vormt traditioneel op de vrijdag voor carnaval het decor voor duizenden hossende, zingende en springende jongeren uit de hele provincie. DJ Jeroen Laven verzorgt de muzikale omlijsting. O.a. Hard2Get, Jesse & Jesse, Veier-G en Don Kiesjot treden op. Uiteraard is stadsprins Rob I met De Marotte ook van de partij.

En als dit het feest om 18.00 uur eindigt, vinden in de gezellige cafés aan de Markt en omgeving haast traditioneel de vastelaoves-borrels van bedrijven, vriendenclubs en families plaats. Een alsmaar gezelliger en groeiend spontaan treffen.
Het evenement neemt een prominente plek in binnen het programma van de ‘Zittesje vastelaoves-6-daagse’. De zesdaagse is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, horeca Markt Sittard, stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, Optochkommitee Zitterd en Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Echter elke gebeurtenis kent een andere opzet en stelt andere eisen aan veiligheid. Dit betekent dat de Markt voor deze activiteit is afgesloten. Er zijn twee ingangen, aan de Limbrichterstraat en aan de Paardestraat. Vol is vol. En het is niet toegestaan bolderkarren, eigen drank e.d. mee te nemen. Bij de entree wordt controle uitgevoerd. Verder zijn er huisregels. Consumpties uitsluitend verkrijgbaar via de ‘Sjpaspas’ van stichting Horeca Markt Sittard.