Hij is al vanaf 2015 officieel in functie als bieleman van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Stan liep toen de eerste keer met zijn collega-bielemen voorop bij de opkomst van stadsprins Arno III en zijn gevolg tijdens het Finale Sjpektakel op zaterdagavond 7 februari 2015. Vanaf zijn jonge jaren is de 24-jarige in Sittard geboren Stan gefascineerd door de stadsprinsen van De Marotte. Hij mag zich zelf ook al ex-prins noemen, want in 2010 werd hij uitgeroepen tot prins van CV De Bölkes van zorggroep Adelante. Een gebeurtenis waar hij nog steeds met veel plezier aan terug denkt. Hierbij hoort ook het grote feest op school, dat toen werd georganiseerd bij zijn uitroeping, met artiesten als Beppie Kraft, De Schintaler en Kartoesj.

Wens
Zijn inlijving bij De Bielemen was een complete verrassing voor Stan. Via Daelzicht had hij al eerder de ‘hartenwens’ te kennen gegeven eens graag achter de schermen van De Marotte te willen kijken. Op de bovengenoemde zaterdagavond moest Stan zich melden in het artiestencafé van de stadsschouwburg, waar die avond dus de zitting plaatsvond. Het was Leon Tonglet die hem opving en hem uitleg gaf over de attributen van een bieleman. Vooral de kolbak, een zwarte baard, een leren voorschoot en een bijl met een lange steel. Niet lang hierna kwam voorzitter Sjra Derrez binnen met een koffer. Tot zijn grote verrassing zat hierin de complete uitrusting van een bieleman, bestemd voor Stan! Hiermee kwam een grote wens van hem in vervulling, want hij had altijd iets willen doen bij De Marotte en nu werd zijn droom werkelijkheid.

Collectie
Op bezoek bij Stan Perrée valt het direct op dat zijn appartement helemaal in het teken staat van De Marotte en alles wat hiermee te maken heeft. Als kleine jongen is hij begonnen met verzamelen. Zijn eerste cd, met als titel “Hie brent de lamp”, dateert uit 1995. Hier is het niet bij gebleven. Cassettebandjes, 45-toeren singeltjes en alle uitgebrachte Marotte LP’s maken ook deel uit van zijn verzameling geluidsdragers uit vroegere tijden. In een vitrinekast in zijn woonkamer prijken verder jaarordes in klein formaat en alle ‘greutsje pinnen’ tot nu toe. Uniek is verder de fotoverzameling op zijn slaapkamer van alle Sittardse stadsprinsen. In totaal dus 88 foto’s, keurig ingelijst, met hierbij ook nog een verzameling van wimpels vanaf 1965 tot en met 2018. Met name deze verzameling wimpels heeft hij in 2011 op de kop kunnen tikken via internet en toen graag de vraagprijs betaald zonder af te dingen!

Het is eigenlijk niet verwonderlijk dat Stan door deze bijzondere verzameling ook een prinsenkenner is geworden. Hij heeft dat bewezen door een keer van vele oud-Marotteprinsen de juiste naam en jaartal op te noemen. Het was tijdens de uitroepingszitting van stadsprins Maikel I in 2014 dat Stan in contact kwam met een groepje oud-stadsprinsen. De oud-prinsen waren onder de indruk van zijn kennis van de stadsprinsen (naam met bijbehorend jaartal van hun regeerjaar). Zij hebben hem ter plekke onderworpen aan een kleine ‘test’, waarbij zij de naam noemden van de prins en Stan het juiste jaartal moest aanvullen. Hij slaagde met vlag en wimpel. Vanaf die tijd staat bieleman Stan ook bekend als prinsenkenner en wandelende encyclopedie van De Marotte.