Tijdens de Zittesje vastelaoves-6-daagse staat de maandag traditioneel in het teken van ’t Tröötekonkoer. Ouderwetse en moderne (Sittardse) vastelaovesschlagers gespeeld door zaate hermeniekes vormen dan de rode draad van het grootste kapellentreffen van de regio.
Op de Markt, nabij cafés De Kup, ‘t Duvelke en ’t Sjterfhoes treden vanaf 15.00 uur de zaate hermeniekes op. Al musicerend trekken zij van de ene naar de andere locatie. Op de herkenbare muzikale tonen van de verschillende deelnemende kapellen worden de bezoekers vervolgens tot ongeveer 19.00 uur door een geslaagde vastelaovesdaag heen geloodst. De hermeniekes spelen allen minimaal twintig minuten, waarbij meerdere kapellen alle vier de locaties aandoen. Bewust wordt ook gespeeld vanaf een klein podium of zelfs gewoon gelijkvloers. Dat creëert een intieme sfeer, letterlijk en figuurlijk laagdrempelig en met een hoog ‘raak-aan-gehalte’. Daardoor komt de bezoeker echt tot de kern van het pure vastelaovend vieren, sjoenkele en meezingen.

Stadsprins Rob I en de Wieze Raod van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd bezoeken de verschillende locaties. Bovendien reikt de hoogheid enkele prijzen uit aan o.a. ’t sjoonst verkleide mechelke en sjnaak, sjoonste gróp en de prinseprijs. Deze mooie prijzen worden beschikbar gesteld door ’t Trumke en ’t Tröötje.

Deelnemende kapellen: Sjwaegeleband, ´t Hermenieke, BBC, Noots Biejein, Kènjerkapel, ´t is Niks en ‘t wurt Niks, sjtadskapel ´t Trumke en Tröötje, Aafsjlaag Zitterd, Hou op die Kis en Mit de Trööt in de Gööt.