Op maandagavond 11 november vanaf 18.30 uur vindt op het historische Kloosterplein in Sittard de opening van het nieuwe vastelaovesseizoen 2019/‘20 plaats.

Al eerder werd bekend dat meervoudig LVK-finalist en winnaar LVK 2017 de Geliënde zal komen optreden. Ook de Toddezèk staan op het affiche. Deze groep bestaat uit drie leden, namelijk de broers René en Geert Verschueren en Twan Relouw uit Grubbenvorst.

De Toddezèk scoorden zeer veel LVK-finaleplaatsen en wonnen dit Limburgs songfestival maar liefst drie (!) keer! In 2007 met Heej bliëf ik plekke’, in 2009 met Nie mier en nië minder’ en in 2014 metOnhendig leedje’.

De verwachting is dan ook dat hun optreden een aaneenschakeling zal zijn van bekende nummers. Stadsprins Rob I, fervent liefhebber en kenner van Limburgse muziek, heeft al aangegeven verheugd te zijn met hun komst. Voor het publiek betekent dat dan ook lekker mee sjoenkele, zingen, dansen en genieten!

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.