Op maandagavond 11 november vanaf 18.30 uur vindt op het historische Kloosterplein in Sittard de opening van het nieuwe vastelaovesseizoen 2019/‘20 plaats.

Meervoudig LVK-finalist en winnaar 2017 De Geliënde is één van de optredende artiesten. Opgericht als trio in 1995 en als duo actief sinds 2007. Het tweetal bestaat uit Maurice Pluijmakers en Roger Vliegen. De bekendste hits zijn natuurlijk Ónger dat läögske sjmink’ (3e plek LVK 2010) enWo zit ‘t bie dich?’ (2e plek LVK 2011) enHand in hand veur Vastelaovend’ (3e plaats LVK 2012).

Met het lied Code ‘road-gael-greun’ bereikte het tweetal voor de zestiende keer de finale van het LVK 2017 en won het de Limburgse liedjeswedstrijd voor de eerste keer.

Meermaals traden ze al in het Marotterijk op, o.a. tijdens diverse zittingen, het Kanon van ‘t Balkon en als surprise-act tijdens de sportinstuif gehandicapten in 2019. Altijd gezellig, altijd feest! Dus ben er bij!

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.