Op maandagavond 11 november vanaf 18.30 uur vindt op het historische Kloosterplein in Sittard de opening van het nieuwe vastelaovesseizoen 2019/‘20 plaats.

Deze avond kent uiteraard veel muziek. Zo zijn er optredens van bekende LVK-artiesten als de Geliënde en de Toddezèk. Daar komt nu de groep Hoondervel bij!

Hoondervel is eigenlijk een vriendengroep die al heel wat jaren samen muziek maakt en menige zaal op de kop weet te zetten. Meerdere keren wisten de zes leden ze zich te kwalificeren voor de finales van het LVK en CMC Alaif. Daar scoorden ze altijd buitengewoon goed met hun interactie met het publiek. De vonk sloeg duidelijk over, want meermaals werd Hoondervel gekozen om te komen optreden tijdens de Boetegeweune Boetezitting in Venlo als Koelkraker. Met ‘Groete oet de fieestent’ won het zestal het LVK 2019.

Het wordt op 11 november een groot feest, ook al is het in de open lucht en niet in een feesttent.

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.