Recentelijk werd Mark Willems (32 jaar) geïnstalleerd als nieuw lid van de Wieze Raod van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. De fanatieke supporter van Fortuna Sittard, die samenwoont in Limbricht en als applicatiebeheerder werkt bij Klinisch Chemisch Hematologisch Lab VieCuri in Venlo, heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al heel wat jaren ervaring met de Zittesje vastelaovend. En zelfs vanuit verschillende dimensies.

Van kinds af aan viert Mark vastelaovend in de historische binnenstad van Sittard. Dat dankt hij vooral aan zijn moeder, die hem van baby af aan met het vastelaovesvirus heeft ‘besmet’. De kersverse Marot kan genieten van alle facetten van dit eeuwenoude volksfeest. Zo is de vastelaovesvierder bijvoorbeeld ook één van de oprichters van de Sjalevaegesj. Als hij echter toch moet kiezen scoort muziek absoluut hoog. Mark is componist van tal van liedjes en fervent deelnemer aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer. Oud-Marot Theo Weijman is de vaste tekstschrijver bij deze composities. Mark speelt keyboard en sinds een half jaar ook accordeon. Een leuke anekdote in dit verband is dat Mark op 11-jarige leeftijd keyboardles kreeg bij Suntjes op de Steenweg. Cyrille Niël werkte daar ook en regeerde dat jaar als stadsprins. De handtekening van de prins staat nog steeds in het oefenboek van Mark.

Jeugd aanspreken
Sinds enkele jaren is Mark lid van de jeugdcommissie van De Marotte. Als nieuw lid van de Wieze Raod wil hij ook zijn steentje bijdragen aan de muziekcommissie. “Mijn motivatie om bij De Marotte te komen is dat ik me wil inzetten om de jeugd met nieuwe ideeën te blijven aanspreken vastelaovend te vieren. Er is gelukkig nog steeds groot draagvlak voor dit feest en dat moet vooral zo blijven. Daar moeten we hard voor werken! Natuurlijk mogen alle tradities van de Zittesje vastelaovend niet verloren gaan. In die combinatie ligt de uitdaging. Ik hoop van harte dat we na de perikelen van afgelopen tijd met drie van onze perpluuverenigingen een nieuwe start kunnen maken. Alleen daar is de vastelaovend bij gebaat en ik draag daar graag mijn steentje aan bij!”.