Op 11 november vindt op het sfeervolle Kloosterplein in Sittard vanaf 18.30 uur de opening van het nieuwe carnavalsseizoen plaats. Naast optredens van o.a. de Geliënde, de Toddezék, Hoondervel, de Zittesje cd-artiesten 2020 en Sjtóm Toeval vinden enkele officiële handelingen plaats.

Tussendoor echter een klein, maar bijzonder en uniek moment. Oud-stadsprins Ruud I Meuwissen, overhandigt dan namens de initiatiefnemers de Greutsje pin aan regerend stadsprins Rob I de nieuwe pin van het seizoen 2020.Elke koper van de Greutsje Pin levert een bijdrage aan het lokale verenigingsleven en kunnen clubs, buurten en verenigingen hun activiteiten weer organiseren. Het speldje kost slechts € 5,- en is o.a. te koop bij de Marotte. Door de pin zichtbaar te dragen, toon je dat je meehelpt om de deelnemende verenigingen en hun activiteiten in stand te houden.

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.