Sinds dit seizoen maakt Gaston Hendrikx, die sinds mei weet waar Abraham de mosterd haalt, deel uit van de Wieze Raod van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. De geboren Sittardenaar is getrouwd met Nicole (uit Overhoven) en vader van de dochters Romy en Veerle. Onder scholieren van Trevianum is hij een zeer bekende persoonlijkheid. Gaston werkte daar als conciërge. Nu is hij werkzaam als conciërge bij het Citaverde College in Heerlen.

Gaston is al meer dan dertien jaar een harde werker achter de schermen als lid van de technische commissie van De Marotte. Hij is nauw betrokken bij zaalinrichting, aankleding, decor en duizend-en-één kleinere klussen. Hij is zo iemand die nog werkt als anderen naar huis gaan en voor dag en dauw weer in de weer is met een volgend karwei. Ook in de toekomst zal dit grotendeels zijn takenpakket blijven. Bovendien heeft hij al aangegeven dat hij daar waar hij kan helpen of bijdragen altijd bereid is de helpende hand toe te steken. Op die manier wil hij er voor zorgen dat we samen iets moois van de vastelaovend blijven maken.

Voorpret
Gaston kreeg door zijn ouders vastelaovend bijgebracht in het Marotterijk. En hoewel hij ook wel eens carnavalsactiviteiten bezoekt in andere plaatsen, stroomt het bloed in Sittard altijd iets sneller. Vooral van de voorpret van vastelaovend kan hij echt genieten. Zo uniek, gezellig en mooi. Hij bezoekt daarom trouw zittingen en andere activiteiten. Gaston is lid van de Klaatsjes, waarmee hij jaarlijks deelneemt aan de optocht. Bij de vrouluujzitting van Berg aan de Maas is hij ontwerper en bouwer van het decor en inrichting van de zaal.

Buiten het vijfde seizoen heeft hij nog heel wat andere hobby’s; klimmen bij Ivy-climbing en buiten in de natuur, kliminstructeur, tuinieren, klussen en het organiseren van het jeugdkamp van volleybalvereniging ADC, waarvan hij ook erelid is.