Met zijn 32 lentes jong, is Guido van Haen één van de jongste Marotte. Net geïnstalleerd als lid van de Wieze Raod van De Marotte Zitterd met als takenpakket jaar- en kolderblad De Pappegey en jeugd. Sociotherapeut Guido is getrouwd en vader van drie kinderen. Samen met zijn ouders heeft hij van kinds af aan vastelaovend gevierd in het eeuwenoude Marotterijk. Voor hem “de sjoonste vastelaovend dae besjteit!”. Dat leert hij zijn kinderen ook.

Guido is zeer maatschappelijk betrokken. Hij is lid van het wijkplatform Sittard centrum en de stichting ‘Rondom het ziekenhuis’. Hij is actief sporter; mountain biken, obstacle runs, boksen en lid van voetbalvereniging DVO. Daarnaast is hij muziekliefhebber in de breedste zin van het woord. Zijn persoonlijk levensmotto is dat hij elke dag iets gedaan wil hebben, waardoor hij een lach op zijn gezicht heeft gehad. Hij probeert te genieten van de kleine dingen in het leven. Want als je daar het geluk in ziet, zijn grote dingen helemaal geweldig. Niet verwonderlijk dus dat hij bovenal geniet van leuke dingen doen met het hele gezin.

Ongelooflijk
Guido is vastbesloten een stevige bijdrage te leveren aan het in stand houden, uitbouwen en vernieuwen van de Zittesje vastelaovend. “Ik wil graag vooruit kijken. Ik zie nu hoeveel uren van hun vrije tijd en energie de leden van de Marotte en de vele commissies steken in dit geweldige feest. Daar heeft geen buitenstaander weet van. Dat hoeft ook niet, maar het is er wel! Dat is ongelooflijk. Er komt zoveel bij kijken! Dat gaat me aan het hart. Geweldig om zoveel voor anderen te kunnen betekenen. En waar toppen zijn, zijn dalen. Dat is nu eenmaal zo. Ik zal er alles aan doen om snel uit de huidige situatie te komen. De maatschappij verandert. Zo vernieuwt de Marotte ook. Dat moeten we meer uitdragen. De basis is al eeuwenlang goed. De mogelijkheden veranderen met de tijd. We gaan kansen pakken! En dat doen we met iedereen die de Zittesje vastelaovend een warm hart toe draagt. Daar mag men mij op aanspreken!”.