Aan het begin van het nieuwe carnavalsseizoen is professioneel dirigent, docent slagwerk, jurylid en arrangeur Reinhard Wind geïnstalleerd als Marot. Reinhard, vader van twee dochters, woont samen met Sandra, moeder van twee zoons, nabij het monumentale stadspark. Sandra werkt bij APG en is vrijwillig penningmeester bij de Engele van Zitterd-Gelaen. Het paar houdt van op vakantie gaan, weekendjes weg, terrasjes pikken, met de motor door Zuid-Limburg toeren en het bezoeken van allerlei evenementen in de stad. Kortom genieten van het leven. En daarin heeft vastelaovend een prominente plek.

Vastelaovend neemt zowel zakelijk als privé een grote plaats in mijn leven in. Door toe te treden tot De Marotte hoop ik de goede dingen die ik vanwege mijn werk op andere plaatsen zie, te kunnen delen en daarmee ons voordeel voor Zitterd te kunnen doen”, licht Reinhard zijn motivatie toe.

Reinhard, geboren als zoon van wijlen Marot Ben Wind, kreeg vastelaovend met de paplepel ingegeven. Zijn eerste optocht liep hij al op 8-jarige leeftijd als lid van de drumband van de Philharmonie. “Na die optocht was ik helemaal verliefd op de Zittesje vastelaovend”, glundert hij. “Daarna in diverse zaate hermeniekes gespeeld in het Marotterijk. De Verkesblaoze, de Bielemenkapel en Zaate fanfaar Nootsj Biejein.” In de muziek ligt ook zijn primaire takenpakket.

Over de toekomst van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend heeft hij een duidelijke mening: “Dit moet een echt volksfeest blijven met uiteraard de tradities, maar ook die mogen soms best wel eens in een ander jasje gestoken worden. Zonder dat er afbreuk aan wordt gedaan. Tenslotte lopen wij ook niet jaar in jaar uit in het zelfde jasje… Verder hoop ik dat alle geledingen van de Marotteperpluu zich samen weer gaan vinden. We hebben allemaal één heel belangrijk iets gemeen en dat is een heel groot vastelaoveshart. En als dat weer gaat spreken gaan we er zeker uitkomen. De mensen kennende ga ik daar ook van uit. Mijn ervaring is dat een oplossing vaker dichterbij is dan men denkt.”