Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent het nieuwe carnavalsseizoen op maandag 11 november vanaf 18.30 uur. Opnieuw bouwt De Marotte op het prachtige Kloosterplein een bij deze feeërieke entourage passend feest. Uiteraard is gezorgd voor een drankje.

Openingshandeling
Om 18.30 uur start Kindcentrum Sittard met het liedje ‘Veer doon de alaaf’, met aansluitend het tienerliedje 2020 van De Marotte ‘Veer liken vastelaovend’ door Cheyenne. Vervolgens een muzikale parade van nieuwe schlagers, die te vinden zijn op de nieuwe Marotte cd ‘Mènnigmaol roup ich alaaf’. De titel verwijst naar de Marotteschlager 2020 is. Het zilveren schijfje is vanaf begin december te koop. Tijdens 11-11 dus al een lekker voorproefje.

Er zijn natuurlijk ook enkele officiële handelingen, zoals de overhandiging van de nieuwe Greutsje pin door ex-stadsprins Ruud I aan stadsprins Rob I en de officiële openingshandeling samen met De Mander en Zitterd Same. Deze gaat gepaard met verrassende elementen. Daarbij maakt de stadscarnavalsvereniging dankbaar gebruik van de mogelijkheden die de sfeervolle omgeving biedt. Regerend stadsprins Rob I verwelkomt de ‘vastelaovesvereiniginge van Groot-Zitterd’ met prinsen en prinsessen.

Hoondervel

Muzikale klanken zijn er ook van meervoudig LVK-winnaar De Toddezèk, LVK-winnaar 2018 De Geliënde en LKV-winnaar 2019 Hoondervel. Toppers dus op deze speciale avond. En zoals in Zitterd een bekend gezegde luidt “en nog mee, en nog mee en nog väöl mee!”. Weten wat nog meer? Dan moet je er zeker bij zijn! Vanwege het vroege tijdstip is het zelfs mogelijk om met kinderen naar het Kloosterplein te komen.

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen, verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.