Het jeugdige duo Sjtóm Toeval kent een stormachtige carrière. In 2016 debuteerden Maxime Tummers en Thierry Dirkx door deelname aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer (ZVK) van De Marotte met het nummer ‘Ich höb ‘t al aaf’. Daarna ging het snel.

Duo Sjtóm Toeval met componist Thei Wessels (midden) met de wisseltrofee

Een jaar later namelijk scoorde het een verdienstelijke vierde plaats op het ZVK, met ‘Mós doe neit eine gaeve’. Een nummer ontsproten aan het muzikale brein van Ger Muijres. Maar tijdens het ZVK 2018 was het helemaal raak! De ereplaats viel Sjtóm Toeval ten deel. De Marotteschlager 2019 ‘1,2,3 Vastelaovend’, een compositie van Thei Wessels. Het hele seizoen toerde het tweetal met de Wieze Raod van De Marotte en stadsprins Rob I door Sittard en omgeving. En alsof dat nog niet genoeg was, ook de finale van het LVK werd bereikt. Kortom een seizoen om nooit te vergeten.

Dat zoiets naar meer smaakt is duidelijk. En dat gebeurt ook. Op 7 november nemen ze in de optochthal een nieuwe clip op. Daarnaast staan inmiddels optredens in veel plaatsen in Limburg in de agenda. Van het carnavalske nieuwjaarsfeest ‘Aod op Nuj’ in Heerlen tot het ‘Teeke Zinge’ in Beek op 18 november.

Op de elfde van de elfde schittert het duo tijdens de opening van het nieuwe carnavalsseizoen op het Kloosterplein in Sittard. Daar zingt het de nieuwste schlager. Nu nog even een verrassing hoe die heet. Want er moet wel wat te raden of gissen zijn de komende dagen!

Voor de hele avond is iedereen met een hart voor de eeuwenoude Zittesje vastelaovend van harte uitgenodigd. De entree is gratis. Enigszins verkleed komen verhoogt uiteraard de feestvreugde, maar is natuurlijk niet verplicht!

Gedurende de avond worden foto’s en filmopnamen gemaakt.