Bij de start van het carnavalsseizoen 2019/’20 installeerde De Marotte Zitterd zes nieuwe leden van de Wieze Raod. In alfabetische volgorde zijn dat Guido van Haen, Gaston Hendrikx, Peter Schaeks, Mark Willems, Reinhard Wind en Jos Zillekens. Met deze uitbreiding bestaat de raad uit vijftien leden, drie Groot-Vorsten en twee ereleden.

Met zijn 32 lentes jong, is Guido van Haen één van de jongste Marotte. Zijn takenpakket bestaat uit jaar- en kolderblad De Pappegey en jeugd. Guido is zeer maatschappelijk betrokken. Hij is lid van het wijkplatform Sittard centrum en de stichting ‘Rondom het ziekenhuis’. Daarnaast is hij is actief sporter en muziekliefhebber in de breedste zin van het woord. Gaston Hendrikx is al meer dan dertien jaar een harde werker achter de schermen als lid van de technische commissie van De Marotte. Hij is nauw betrokken bij zaalinrichting, aankleding, decor en duizend-en-één kleinere klussen. Dat blijft zijn hoofdtaak. Tevens is hij lid van Klaatsjes.

Peter Schaeks is bij de tienduizenden toeschouwers en televisiekijkers bekend als deelnemer van de kènjeroptoch en de grote optocht. Vol passie en plezier neemt hij deel. Spelend met publiek en altijd in voor een geintje. Als lid van de zanggroep Driej & Ein nam hij meermaals deel aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer en trad hij op bij menige activiteit. Als commissielid techniek is Peter al jarenlang actief voor de Marotte. Mark Willems, die van kinds af aan vastelaovend viert in de historische binnenstad van Sittard, kan genieten van alle facetten van dit eeuwenoude volksfeest. Zo is de vastelaovesvierder bijvoorbeeld ook één van de oprichters van de Sjalevaegesj. Mark is componist van tal van liedjes en fervent deelnemer aan het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer. Sinds enkele jaren is Mark lid van de jeugdcommissie van De Marotte. Als nieuw lid van de Wieze Raod wil hij ook zijn steentje bijdragen aan de muziekcommissie.

Reinhard Wind, geboren als zoon van wijlen Marot Ben Wind, kreeg vastelaovend met de paplepel ingegeven. Zijn eerste optocht liep hij al op 8-jarige leeftijd als lid van de drumband van de Philharmonie. Daarna heeft hij in diverse zaate hermeniekes gespeeld in het Marotterijk. In de muziek ligt ook zijn primaire takenpakket. Jos Zillekens, was in 1994 prins van c.v. de Koelköp (Sanderbout). Sinds november 2009 is hij lid van de Prinsegarde Zitterd, waarvan hij de laatste vijf jaren ook penningmeester is. Hij gaat aan de slag bij de commissie Algemene Zaken en als tweede penningmeester.

De toekóms make veer same!
Het zestal heeft met elkaar gemeen dat ze als nieuwelingen hun schouders willen zetten onder het verder uitbouwen van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend. Tradities in ere houden. Maar vooral de kansen die in de toekomst liggen opzoeken en oppakken. Vernieuwend bezig zijn om vastelaovend in Zitterd voor de komende geslachten veilig te stellen. Daarbij geven ze allen aan veel waarde te hechten aan het spoedig herstellen van de relaties met de Auw Prinse, het Optochkommitee Zitterd en de Senaat van de Marotte. ‘Het verleden is niet te veranderen, de toekomst maken we samen!’, is hun gezamenlijk motto. Het moet weer gaan over de inhoud van vastelaovend. Dat is de essentie. Dat zou ons gezamenlijk moeten enthousiasmeren met alle leden van alle geledingen de schouders er weer onder te zetten. Dan is en blijft vastelaovend dat mooie feest in het Marotterijk!