Marottewinkel op nieuw adres

Op zaterdag 14 december opende stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, zoals jaarlijks gebruikelijk in de maanden voorafgaand aan carnaval, de Marottewinkel. Deze winkel is gevestigd op een nieuw adres, namelijk bij ’t Kallebeske, Steenweg 33 in Sittard. Tot en met carnavalszaterdag is deze geopend. Elke donderdag van 10:00 tot 14:00 uur, elke zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en tijdens koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur.

De eerste Greutsje pin 2020 ontving stadsprins Rob I van Ruud Meuwissen

Entreekaarten en merchandise
De zaak, die ook dit jaar weer volledig door vrijwilligers gerund wordt, heeft een uitgebreid assortiment aan merchandise. Uiteraard zijn in de Marottewinkel de entreekaartjes te koop voor onder andere de Oetruipingsaovend op zaterdag 4 januari, de Insjtelasezitting op 18 januari, seniorenzitting 5 februari en het Finale Sjpektakel op 15 februari in de Stadsschouwburg. Het assortiment bevat ook caps en sjaals van de Marotte en artikelen uit voorgaande jaren die leuk zijn om te geven of te krijgen met de naderende feestdagen in zicht.

Nieuw: sieraden
Het is de Marotte gelukt dit jaar het assortiment vernieuwend uit te breiden met exclusieve carnavalssieraden van Trèsyve. In Sittard alleen verkrijgbaar in de Marotte Winkel. Nieuw in de Marottewinkel is uiteraard ook de Greutsje Pin 2020. De miniatuur versie van de jaarorde is verkrijgbaar na de oetruipingsaovend. Naast dit alles vanaf januari uiteraard ook nog de meest recente cd van De Marotte met daarop de schlager van het nieuwe carnavalsseizoen ‘Mènnigmaol roup ich alaaf’.