Op zaterdag 4 januari vanaf 20.00 uur vindt in het Forum theater, Engelenkampstraat 68 Sittard, de oetruipingszitting plaats. Een gevarieerde avond met officiële momenten, muziek, kolder en protocol. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Ridder, Vorst Marot en stadsprins
De traditionele elementen van de oetruipingszitting, de bekendmaking van de Ridder in de Orde van De Pappegey en de naam van de nieuwe stadsprins, vormen de vaste ingrediënten van deze avond. Uniek tijdens deze avond is de installatie van Jan Janssen tot Vorst Marot Jan I. Een plechtig en historisch moment, waar echte carnavalisten van smullen.

Tanzgruppe Zunft Müüs uit Keulen

Daarnaast is er humor van buuttereedner en tienerkampioen 2019 Dylano Driessens, die in de rol van de gouverneur van Limburg kruipt. Muziek is er van Richtig Rex, een vriend van de nieuwe Vorst Marot, de jongste Marotte-cd ‘Mènnigmaol roup ich alaaf!’, Sjtóm Toeval, Koeraasj en van de groep Palaver. De muzikale omlijsting is in de vertrouwde handen van de Marottekapel. Als klap op de vuurpijl is het De Marotte gelukt de Tanzgruppe Zunft Müüs uit Keulen te contracteren. Zoals men in Duitsland zegt “spitzenklasse!”.

Rond de klok van 23 uur wordt de naam bekend gemaakt van de 89e Sittardse stadsprins, die volgens de traditie zelf niet aanwezig is. Dit is, voor zover bij De Marotte bekend, uniek in de carnavalswereld. Aansluitend start het Marottebal met Zaelke Power. Tegelijkertijd gaan de Bielemen op pad om in cafés in Sittard het vernieuwde ‘Tillegram van de Pappegey’ te brengen. Het bekende affiche met naam en foto van de Marotteprins. Rond de klok van middernacht is de website www.marotte.nl voorzien van de naam en allerlei wetenswaardigheden, achtergrondinformatie en foto’s van de nieuwe stadsprins. Na het weekend is op Marotte TV (www.marotte.nl/tv) tevens een reportage te zien.

Kaarten
Kaarten zijn te koop via de Forum ticketservice en in de Marottewinkel (‘t Kallebeske, Steenweg 33 te Sittard). Geopend vanaf zaterdag 14 december 13 uur.