Tijdens de oetruipingszitting is Manfred Stielow uit Keulen door stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd benoemd tot Ridder in de Orde van De Pappegey. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon die veel voor de Sittardse (vastelaoves-)cultuur betekent. Manfred is de 148e Ridder die sinds 1898 benoemd is.

3×11 jaar
Op 9 november bezocht een delegatie van De Marotte Keulen om tijdens de seizoensopening van de Grosse Kölner het Tillegram van De Pappegey voor te lezen. Hierin stond de benoeming van Manfred Stielow tot Ridder. Tevens werd hij uitgenodigd om op 4 januari tijdens de oetruipingszitting in het Marotterijk aanwezig te zijn om de benoeming officieel te maken.

Manfred Stielow is sinds 1983 lid van de Grosse Kölner. Een jaar later werd hij benoemd tot senator en weer twee jaar later trad hij toe tot het bestuur van de Grosse Kölner. Vanaf 1997 was hij secretaris, een functie die hij vervulde tot aan zijn afscheid. In totaal is de laureaat maar liefst 3×11 jaar actief geweest in het bestuur van de Grosse Kölner. Daarvoor werd hij diverse keren onderscheiden, namelijk met Verdienstorden des Festkomitee Kölner Karneval in Gold, Ehrenurkunde 33 Jahre Senator der Grosse Kölner en Ehrenratsherren der Grosse Kölner.

Contact
Manfred heeft jarenlang vanuit Keulen de contacten onderhouden met De Marotte en de Marotte Senaat en daardoor een belangrijke bijdrage gehad in de bijzondere vriendschap tussen de twee verenigingen. Deze vriendschap, die volgens de archieven al in 1927 bestond, bestaat al meer dan 92 jaar. Uiteraard zijn er in al die jaren over en weer diverse onderscheidingen uitgereikt. Manfred Stielow is de 7e Ridder die in Keulen benoemd is, ook is er in het verleden twee maal de zelfs in Sittard zeldzame, orde “kommandeur in de Orde van de Pappegey” uitgereikt.