TVK 2021 bij De Marotte in Sittard

Tijdens de finale 2020 van het Tiener Vastelaovend Kónkoer (TVK) in Steyl maakte de organisatie van dit liedjesfestival, de stichting Talenz, bekend dat de twaalfde editie in 2021 in theater het Forum in Sittard plaatsvindt. Stadscarnavalsvereniging De Marotte treedt daarbij op als gastheer en medeorganisator.

Het TVK is eigenlijk het LVK voor tieners, die op het voortgezet onderwijs zitten, van 12 tot en met 19 jaar. Het vormt daarmee de springplank voor de jeugd. Het festival mag zich verheugen in grote belangstelling. Jaarlijks zijn plaatselijke carnavalsverenigingen medeorganisatoren van de voorrondes en de finale.

De Marotte zijn verheugd met de komst van het TVK naar Sittard. Vorst Marot Jan I: “Het past in de lijn dat wij veel aandacht hebben voor de jeugd. Met tal van initiatieven proberen we hen te interesseren voor vastelaovend. Zo staat sinds enkele jaren steevast een Marotte tienerliedje op de cd, organiseren we een jeugdevenement, bieden wij podia aan de jeugd en leveren zij hun bijdragen aan jaar- en kolderblad De Pappegey. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Wij vinden het belangrijk om de eeuwenoude (Zittesje) vastelaovend ook voor volgende generaties te behouden. In dit rijtje past de organisatie van het TVK perfect!”

Foto: website TVK Limburg