Zondag 19 januari vindt in het Forum Theater, Engelenkampstraat 68 Sittard, traditiegetrouw de prinsenreceptie plaats. Deze middag staat geheel in het teken van de nieuwe stadsprins. Tussen 13:11 en 16:30 uur is iedereen van harte uitgenodigd om stadsprins Thierry I te feliciteren met zijn prinsschap.

Nadat de Marotteprins de felicitaties in ontvangst heeft mogen nemen, is het tijd voor een nazit tijdens deze gezellige middag. De prinsenreceptie wordt ieder jaar traditiegetrouw aangeboden én georganiseerd door de Senaat van de Marotte. Samen zal er geproost worden op een nieuw, mooi seizoen dat op het punt staat om te beginnen.

De Marottekapel is vanaf de start aanwezig op de bühne en luistert de middag muzikaal op. Feliciterende kapellen die ook nog een stukje muziek ten gehore willen brengen zijn uiteraard van harte welkom. Verder zijn er tijdens de receptie optredens van o.a. de vader van de stadsprins René Dirkx, die de vastelaovesschlager van dit jaar “Mènnigmaol roup ich Alaaf” zingt.

Voor de kleine gasten is entertainment in een rustige aparte ruimte met o.a. knutselen en schminken. Na afloop ontvangt iedereen een kleine attentie.