Donderdag 13 februari ontvangt stadsprins Thierry I in besloten kring het eerste exemplaar van het officiële jaarblad van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, De Pappegey. Dit kwalitatief glossy magazine, inmiddels maar liefst de 139e (!) jaargang, staat vol met carnavaleske foto’s, humoristische gebeurtenissen en grappige onwaarheden. Maar ook enkele serieuze artikelen over onder andere stadsprins Thierry I. Daarnaast aandacht voor het afscheid van ex-stadsprins Rob I, die zelf enkele jaren deel uitmaakte van de redactie van het blad. Vanaf komend weekend kan iedereen smullen van de spraakmakende artikelen in de 139e jaargang van De Pappegey.

De uitgave van de Pappegey is één van de vele bijzondere zaken die de eeuwenoude Zittesje vastelaovend uniek maakt. Net die veelzijdigheid maakt het geheel speciaal. Het zijn juist deze dingen die het verschil maken.

Klein voorproefje
Hoewel de redactie de inhoud traditioneel niet bekend maakt, is zij wel bereid een tipje van de spreekwoordelijke sluier op te lichten. Dit om de veelzijdigheid aan onderwerpen onder de aandacht te brengen en om toekomstige lezers nieuwsgierig te maken. Natuurlijk ruimschoots aandacht voor stadsprins Thierry I, het 1×11-jarig jubileum van de Perganaaze, enkele foto’s uit het verleden en veel foto’s, die de kleurenpracht en variatie van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend typeren. De inhoud is heel verrassend. En natuurlijk halve waarheden en artikelen die met een strooiwagen zout genomen moeten worden. Uiteraard wordt de jeugd weer nauw bij het familieblad betrokken. Leerlingen van basisschool Loedoes, waar de Marotteprins stage loopt, hebben ijverig meegewerkt aan het gedeelte van en voor kinderen. Vorst Marot Jan I is het stralende middelpunt van een mooie cartoon. Tenslotte onthult het blad weer tal van sensationele zaken.

Gratis
Het ludieke blad is, dankzij de vele sponsoren, gratis verkrijgbaar op verschillende distributiepunten in de stad, bijvoorbeeld de Marottewinkel (’t Kallebeske, Steenweg 33), boekhandel Krings (Brandstraat), Bruna Sittard (Gruizenstraat), Hendriks carnaval (Rijksweg Noord 22), AS Luchies (Walstraat 26), VVV Limburg (Rosmolenstraat), Eveline Mode (Dempseystraat 16-18), Shell (Dr. Nolenslaan 67), Jumbo Moonen (Romeinenstraat 2), Avia Leyenbroekweg, Albert Heijn (Brugstraat), Honings Roubrouks (Heistraat 30), PLUS Boudy Postma (De Samaritaan 8) en Fotografie Ton Dirkx (Paardestraat).

Tenslotte…
Tips, nieuwtjes of grappige anekdotes zijn altijd welkom via pappegey@marotte.nl. Wie weet heeft heel Sittard het in de volgende editie van De Pappegey wel over jouw ingestuurde nieuwtje!