Langzaam aan verplaatst het carnavalsgedruis zich van binnen naar buiten. Voordat stadsprins Thierry I echter zijn intocht maakt als hij op zondag 16 februari door de historische Sittardse straten trekt, sluit stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd de zittingenreeks af met het Finale sjpektakel. Deze laatste zitting van dit seizoen vindt plaats op zaterdag 15 februari om 20.00 uur in schouwburg De Domijnen.

Het Finale sjpektakel belooft weer een avond vol verrassingen, muziek en kolder te worden. Net als voorgaande jaren vindt deze zitting plaats aan lange tafels en statafels op het podium van de grote zaal van de schouwburg. De Marotte Zitterd is er weer in geslaagd een zeer gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma op de bühne te kunnen brengen. Buuttereedner Bas van Neer brengt de buut ‘Werk höbbe is niks…’, terwijl zijn collega Jan Geraets voor dakdekker speelt.

Katja, een goede muzikale vriendin van stadsprins Thierry I

Muziekliefhebbers komen ook aan hun trekken met muzikale bijdragen van enkele Limburgse top artiesten waaronder entertainer pur sang Coen Janssen, LVK-finaliste en persoonlijke muzikale vriendin van stadsprins Thierry I Katja, Kölsch Platt en de Limburgse zanger Björn van Berkel uit Grubbenvorst. Afsluiter van de avond is niemand minder dan Limburgs nachtegaal Beppie Kraft.

De muzikale omlijsting wordt vanzelfsprekend verzorgd door de Marottekapel. Tijdens de nazit verzorgt DJ Jeroen Laven de muziek.

Kaarten voor het Finale Sjpektakel zijn te koop in de Marottewinkel (’t Kallebeske, Steenweg 33) en via de website van schouwburg De Domijnen. De entreebewijzen voor deze slotavond kosten € 17,50.