Nu met het Finale Sjpektakel de binnenactiviteiten van het seizoen 2019/’20 zijn afgesloten, verplaatst de Zittesje vastelaovend zich naar de historische Sittardse binnenstad. Door storm Dennis op een andere manier… Want na de Zittesje vastelaoves-6-daagse is het dan alweer tijd voor het askruisje en de haringen. Alhoewel met de naar 8 maart verplaatste uitgestelde kinderoptocht met de intocht van stadsprins Thierry I zit dit seizoen iets extra’s in het vat. Daarna is de vastelaovend 2020 dan echt voorbij. Maar niet getreurd… Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd onthult nu al een tipje van de sluier van het nieuwe seizoen. Dan kan het wachten op een nieuw seizoen gevoelsmatig omgezet worden in het aftellen naar een nieuw seizoen.

Marotte 11.0
Met Marotte 11.0 slaat de uit 1881 daterende vereniging een nieuwe koers in. Eentje die het verleden, heden en toekomst combineert en vol verrassingen zit. Daarbij uiteraard veel aandacht voor de jeugd, de unieke gebruiken en de kenmerken van de eeuwenoude Zittesje vastelaovend. Want dat wat Zitterd uniek maakt, betekent onderscheidend zijn en dat biedt mogelijkheden en kansen. Samen met iedereen die de Zittesje vastelaovend een warm hart toedraagt, tellen we na Aswoensdag af. We onthullen maandelijks via onze nieuwsbrief nieuws. Nog geen abonnee? Dan meld je snel aan via onze website en mis niks!

Het eerste nieuws hebben we enkele weken geleden al onthuld. Het Tiener Vastelaovend Konkoer (TVK) vindt plaats in het Marotterijk. Nu melden we dat de oetruipingszitting en de insjtelasezitting van opzet veranderen. Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar, 2 januari, organiseren we de Nuujaorsparty. Geen zitting maar een feest, waarbij we de gasten ontvangen met sekt en een attentie, om te klinken op het nieuwe jaar. Om de overgang van kerststollen en oliebollen naar nonnevotte te vergemakkelijken, bieden we een geleidelijke overgang. Beginnend met muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw, om vervolgens met Duitse, Oostenrijkse en Kölsche muziek in de stemming te komen voor vastelaovend 2021. Diverse artiesten en een Duitse dansgroep, een hapje en een drankje en de bekendmaking van de 90e stadsprins maken de avond compleet.

Dan de insjtelasezitting. Deze verandert in een insjtelase aovend. Aan het begin van de avond treedt stadsprins Thierry I zal af. Zijn opvolger wordt vervolgens geïnstalleerd. Wat daarna gaat gebeuren, houden we voorlopig nog even geheim, maar het belooft een geweldige avond te gaan worden. Zorg dus dat je ons blijft volgen!