Tröötekonkoer krijgt nieuwe opzet

Carnavalsmaandag is in Sittard al bijna een halve eeuw de dag van de levende muziek. Zaate hermeniekes strooien hun muzikale klanken uit over de duizenden verklede personen, die vastelaovend vieren in het Marotterijk. Ook maandag 25 februari van 14 tot 20 uur.

Joeks kapellen
Waar in vroegere decennia geregeld nieuwe kapellen ontstonden, moeten we tegenwoordig constateren dat -helaas- om de zoveel tijd zo’n muziekgezelschap besluit niet meer op te treden of helemaal te stoppen. En nieuwe komen er niet meer bij. Gelukkig zijn er nog steeds diverse zaate hermeniekes uit eigen stad die het tröötekonkoer kleur geven. Dat zijn Nootsj Biejein, Aafsjlaag Zitterd, TisNiksenTwurtNiks, ’t Hermenieke, sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, Hou op die Kis en als afsluiter Mit de Trööt in de Gööt. En bovendien ontvangen we de laatste jaren diverse joeks kapellen uit andere steden. Dit jaar zijn dat de Sjwaegele Bend, BBC Eindhoven en als speciale act de kapel De Herremenie van 11 uit Nijmegen. Daarmee blijft de kern van het feest overeind.

Artiesten
Dit jaar wordt het grootste kapellentreffen van de regio bovendien uitgebreid met DJ Sepp die de muzikanten afwisselt en enkele artiesten, namelijk Henk Dols, Tam Tam en Don Kiesjot. Bovendien regeert dit jaar een bijzonder muzikale stadsprins over het Marotterijk. Zijne hoogheid Thierry I heeft een prachtig lied cadeau gekregen van zijn beste vriend Youri, getiteld ‘Eure Prins’, dat hij gaat zingen. Prinsevader René Dirkx zingt de Marotteschlager 2020 ‘Mènnigmaol roup ich Alaaf’.

Deze mix van Zittesj element, gasten en artiesten zorgt voor een nieuwe opzet. Carnavalisten kunnen genieten van een gemêleerde combinatie.