Burgemeester Sjraar Cox heeft tijdens het gemeentelijk Vastelaovestreffe in Sanderbout het Vastelaoveshart 2020 uitgereikt aan Miriam Bartels uit Limbricht. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze stad.

Miriam Bartels is al geruime tijd vrijwilliger bij C.V. De Perganaze, de carnavalsvereniging van mensen met een beperking. Deze vereniging viert dit jaar het 1 x 11-jarig jubileum en is opgericht door Stichting Pergamijn. Samen met andere vrijwilligers begeleidt Miriam Bartels de Raad van Elf op allerlei manieren tijdens de eigen prinsenzitting, receptie en andere activiteiten, maar ook daarbuiten. Ze staat de Raad van Elf van De Perganaze verder bij tijdens hun bezoek aan de andere carnavalszittingen en recepties van andere carnavalsverenigingen.

Koep Marie als deelnemer aan het ZVK van de Marotte

De Limbrichtse maakt ook deel uit van de zanggroep ‘Koep Marie’ uit Limbricht, waarmee ze regelmatig in de finale van het ZVK staat, en is een stuwende kracht achter ‘Zaate Hermenie De Sjwaegele bend’. Zelfs in India kennen ze Miriam Bartels. Daar zet ze zich op bijzondere wijze in voor de kinderen in een weeshuis en arme mensen uit de omgeving.

De Marotte feliciteert Miriam!