Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd opent nieuw Vastelaovesseizoen met ‘De Alaaf-trap.’

De Wieze Raod van Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd heeft onlangs besloten het nieuwe Vastelaovesseizoen te openen met ‘De Alaaf-trap.’

In de nieuwe opzet van de 11e van de 11e in Sittard neemt de Marotte carnavalsminnend Sittard mee in een rondgang langs zeven kroegen van de historische binnenstad. De deelnemende cafés zijn: ’t Sjterfhoes, De Kup, De Gats, Ich & Dich, Schtad Zitterd, De Limbourg en Tapas. In ieder participerend café wordt gezorgd voor Sittards entertainment van de bovenste plank. Bezoekers kunnen genieten van live muziek en artiesten van eigen bodem. De rondgang start om 18.11 uur en aansluitend zal om 23.11 door De Mander het ‘maske’ worden opgehangen aan het balkon van De Kroon. Vorst Marot Jan I en Stadsprins Thierry I zullen een woordje richten tot alle aanwezigen om vervolgens definitief het nieuwe carnavalsseizoen ‘symbolisch’ af te trappen.