Bij de Vief Heringe in Sittard zijn zaterdagavond acht nieuwe leden geïnstalleerd als lid van de Sittardse Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.

Als eersten legden Sam Verbeek en Maurice Indemans de Marotte-eed af. Verbeek neemt bij De Marotte de communicatie en PR voor zijn rekening. Maurice Indemans werd na zijn installatie door Vorst Marot Jan I benoemd tot ceremoniemeester en nam de hem niet onbekende ceremoniemeesterstaf over van Reinhard Wind. Vervolgens kon de nieuwe ceremoniemeester aan de bak bij de installatie van de andere nieuwelingen. Op bovenstaande foto ziet u Patrick Werdens (protokollis), Sjef Schurgers, Marc Verblakt, Harrie Horn, Lejao Beursgens en Léon Kaminski de “Eid aan ’t Vaenke” afleggen. Samen met Peter Schaeks, Guido van Haen, Reinhard Wind, Maurice Meijers, Wil Simons, Jos Zillekens, Mark Willems en Vorst Marot Jan Janssen is de Sittardse stadscarnavalsvereniging nu weer op sterkte.

Vorst Jan I stelde tevreden vast dat met het aantreden van de acht nieuwe krachten een vervelende periode wordt afgesloten en dat hij blij is nu weer alle aandacht op de toekomst te kunnen richten. Ofschoon dat vooruitkijken momenteel gebeurt onder een zwaar bewolkte hemel. Ten gevolge van de nog altijd aanhoudende coronapandemie en het opflakkeren van het aantal besmettingen blijft het voorlopig nog zeer onzeker wat er allemaal wel en niet kan tijdens en in de aanloop naar carnaval 2022.

Bron: Sittard-Geleen.nieuws.nl